Nieuwe toekomst voor deze Lady Chefs

Voor twee gewezen Lady Chefs of the Year begint deze zomer een nieuw gastronomisch avontuur. Zowel Anne-Sophie Breysem als Julie Baekelandt starten heel binnenkort een nieuw restaurant.

Anne-Sophie BREYSEM werd als Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2015 opgevolgd door Julie BAEKELANDT. Twee toffe madammen, Julie misschien iets meer een wervelwind en Anne-Sophie misschien iets bedachtzamer, die hun titel méér dan eer hebben aangedaan.

Anne-Sophie was jaren chef in De Kwizien (Michelin: bordje, 2 bestekjes; GM: 15/20) in Hasselt; Julie runde haar eigen restaurant C-Jules (GM: 14/20) in Zottegem. Allebei gaan ze nu hun eigen/andere weg op.

ANSOLER

Voor Anne-Sophie werd het tijd om, na vele jaren trouwe loondienst, haar eigen restaurant te openen, Ansoler, eveneens in Hasselt, samen met Jaume BENGERUEL die ze nog kent van bij De Kwizien en sommelier Daan DE MAERTELEIRE. De opening is voorzien voor 17 juli.

“Ik ben ondertussen 31 geworden en dat is toch een leeftijd waarop je begint uit te kijken om je eigen verhaal te kunnen schrijven”, zegt Anne-Sophie. “In Ansoler trekken we de kaart van de gastronomie, met ’s middags een twee- of driegangenlunch en ’s avonds een menu van vier, acht of twaalf gangen.”

Jaume is van Barcelona en zal dus zeker Baskische toetsen in het repertoire aanbrengen. Anne-Sophie is dan weer een fan van de Aziatische keuken, wat maakt dat het een echte fusion-keuken belooft te worden.

BRASSERIE LOUIS

Julie doet vanavond, zaterdag 16 juni, dan weer de allerlaatste service in C-Jules. Haar verhaal loopt enigszins anders. C-Jules runde ze oorspronkelijk samen met haar toenmalige partner, Cedric (vandaar de C), maar toen die relatie op de klippen ging, stond ze er alleen voor.

Hoewel ze meer dan drie jaar lang kon rekenen op de steun van een toegewijd team, werd de druk om de keuken en de administratie te combineren, haar te veel. Vanaf volgende week zaterdag, 23 juni dus, is ze in de keuken van de nieuwe Brasserie Louis terug te vinden, aan de zijde van Anahit TOVMASYAN.

“Ik ben kok en ik wil koken”, zegt Julie. “Ik kijk er nu al naar uit om samen met Ana, een leuke madam, samen te werken.”

Eigenaars van Brasserie Louis zijn Steven Van Snick en Sara Ghysels, van De Verborgen Tuin. Zij zijn deze lente van Geraardsbergen naar Waasmunster verhuisd, en openen op de oude locatie Brasserie Louis, genoemd naar hun pasgeboren zoontje.

“Ana en ik hebben carte blanche in de keuken gekregen”, zegt Julie. “Je gaat een deel van het C-Jules répertoire, verfijnde grootmoederskeuken, zeker terugvinden in Brasserie Louis.”

Wij wensen deze drie straffe madammen en hun collega’s alvast bijzonder veel succes.

Ansoler, Maastrichtersteenweg 41 – 3500 Hasselt
Brasserie Louis, Gasthuisstraat 35 – 9500 Geraardsbergen – Tel. 054 41 23 43 – www.louisbrasserie.be – Gesloten op maandag en dinsdag

Je zou ook graag