Deze 4 Brusselse restaurants brengen het bruisende Italië naar onze hoofdstad

Authentiek en overheerlijk, of traditioneel met een moderne twist: de Italiaanse keuken is misschien wel de populairste van allemaal. Ook zin in een zonovergoten pasta of een pizza met dagverse producten? Bij deze 4 Brusselse restaurants ben je aan het juiste adres. 

Osteria Romana

Dit authentieke restaurant is een regelrechte hotspot voor fijnproevers. Geen mozzarella met de structuur van een opgeblazen tennisbal of Belgische carbonara met spekblokjes, maar de keuken van chef Filippo La Vecchia serveert enkel typische Italiaanse klassiekers om duimen en vingers bij af te likken. Van Cacio e Pepe – een dunne tagliatelle met een saus op basis van zwarte peper en pecorino- tot een heerlijke Amatriciana of Sorrentina. 

Osteria Romana
Legrandlaan 11
1000 Brussel

Cocina Negozio & Trattoria

Op zoek naar een culinaire reis door Italië? Cocina heeft alle troeven in huis om een totaalervaring aan te bieden. Traditionele Italiaanse gastronomie met verse en lokale producten, overheerlijke cocktails die de zomer op smaak brengen met antipasti als ideale metgezel. Probeer zeker de verse burrata of sluit de avond af met een klassieker: artisanale tiramisu. La dolce vita! 

Cocina Negozio & Trattoria
Washingtonstraat 149
1050 Elsene

Bistrò Nazionale

Deze traditionele bistro doet je dromen over Italië, en dat mag je letterlijk nemen. Bistro Nazionale serveert hun heerlijke pasta’s in een koperen pan, salami di mariale Nero Calabrese en 36 maanden gerijpte parmigiano reggiano met truffelhoning zijn maar enkele van de ontelbare klassiekers die het feest op gang trekken. Genieten van de simpele dingen des levens: daarvoor moet je niet verder zoeken. 

Bistro Nazionale
Lannoystraat 12
1050 Elsene

Da Mimmo

In 2019 veranderde restaurant Da Mimmo na 25 jaar van eigenaar, maar dat verandert niets aan de visie van het sterrenrestaurant: nog steeds boordevol kwaliteit, maar aan een betaalbare prijs. De kaart en de inrichting werden behouden, en de meeste producten komen nog steeds rechtstreeks uit de Italiaanse laars. Probeer zeker de specialiteit van het huis: taglierini met truffel. 

Da Mimmo
Ridder Koninglaan 24
1200 Brussel

Je zou ook graag