6 Aziatische topchefs helpen Hertog Jan nog één keer te knallen – voor het goede doel

Voor Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is het aftellen nu definitief begonnen: nog deze maand gaat Hertog Jan definitief dicht. Maar vóór het zover is, willen ze nog één keer knallen, voor het goede doel dan nog, samen met zes Aziatische topchefs.

De aangekondigde sluiting van Hertog Jan komt nu echt snel dichterbij. Maar Gert en Joachim zijn niet van plan stilletjes de deur achter zich toe te trekken, integendeel. Nog één keer willen ze knallen. Op woensdag 19 december, de op één na laatste avondservice, gaan ze samen met zes Aziatische topchefs aan het werk om een fantastisch zevengangendiner met aangepaste wijnen te bereiden.

Die chefs zijn niet van de minste, met liefst drie die een plaatsje hebben in Asia’s 50 Best Restaurants: Kawate San van Florilege in Tokyo, Takada San van La Cime in Osaka en Richie Lin van Mume in Tapei. Maar ook de andere drie zijn absolute toppers: Katayama San van Rakushin in Osaka, Seki San van Gion Ichido in Kyoto en Jordy Navarra van Toyo Eatery in Manilla.

Wat dit voorlaatste avondmaal nóg specialer zal maken, is dat de opbrengst integraal zal worden geschonken aan De Warmste Week van Studio Brussel, meer bepaald aan Antikankerfonds via het Alexine Clarysse Fonds.

Het Alexine Clarysse Fonds biedt financiële ondersteuning aan specifieke onderzoeken naar kinderkankerbehandelingen georganiseerd door het Antikankerfonds, in samenwerking met wetenschappelijk erkende onderzoekscentra.

Alexine was een klasgenootje van Myrthe, de nu 14-jarige dochter van Gert. Alexine was tien toen er leukemie werd vastgesteld. Ondanks het moedige verzet van het kleine meisje, stierf Alexine een jaar later. Het fonds werd nog voor haar dood opgestart.

Gert De Mangeleer was begrijpelijkerwijs heel erg aangedaan door deze tragische gebeurtenis, en dat maakt dat het Alexine Clarysse Fonds voor hem iets heel speciaals betekent.

Vandaar dit unieke diner in beperkte kring. De 26 beschikbare plaatsen zullen per duo per opbod verkocht worden. Wie hier deel van wil uitmaken, en op die manier De Warmste Week en het Alexine Clarysse Fonds wil steunen, krijgt tot maandag 17 december de tijd om te bieden door hier te klikken.

Je zou ook graag