Aanschuiven aan de culinaire hemelpoort: Singapore

Waar schuif je best aan tafel in het door lekker eten geobsedeerde Singapore? Net boven de evenaar gelegen, kan je buiten in tropische omstandigheden voor een habbekrats van schitterend streetfood genieten. Of in een gekoeld designdecor voor extreme en iets prijzigere verfijning kiezen.

Tekst & Foto’s: Willem Asaert

300 porties char kway teow of gebakken noedels wokt chef Ng Chin Chye elke dag non-stop bij mekaar. Repetitief van 6u ‘s ochtends tot even over 15u. Mensen staan hier al vanaf 10.30u makkelijk 40 minuten aan het eetstalletje te wachten. Nergens in miljoenenstad Singapore smaken voor vele inwoners gebakken noedels authentieker. Zijn geheim voor de fameuze wok hei — vrij vertaald ‘hitte in de pan’ — deelt hij met ons vroeg in de ochtend. Wanneer hij nog even tijd kan maken om zijn blik van de gigantische wok te lossen. Rond 6u is het nog pikdonker voor een stevig lokaal ontbijt. We zijn net na openingstijd op Hong Lim Market and Food Centre bij stalletje 02-17 aanbeland. Vlak achter de Fook Hai Building, een referentiepunt voor wie met de taxi gaat. Om mensen wegwijs te maken in de enorme complexen die vaak honderden eetstalletjes onderdak bieden, is het meestal zoeken. Daarom hebben we de weg op voorhand al verkend.
Enkel abonnees hebben toegang tot dit artikel.
Om onbeperkt toegang te krijgen tot PLUS-artikels op culinaireambiance.com, dien je in te loggen als abonnee of je te abonneren.

Al een account of abonnement?
.

Gegevens

De door de consument meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor het verwerken van de bestelling, de uitvoering van de afgesloten overeenkomst. Meer informatie in ons privacybeleid.

Gratis dit artikel lezen?

Vul je e-mailadres in, je hoeft geen abonnee te zijn.

Ga verder
Binnen 1 minuut geregeld!
Wereldkeuken Singapore Hawkers

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer