Aantal horecazaken dat tijdelijk sluit, blijft stijgen in Antwerpen

Het aantal horecazaken dat kiest om tijdelijk te sluiten tot de verstrengde maatregelen versoepeld worden, blijft stijgen. Onder de huidige coronamaatregelen zullen sommige zaken geen andere keus hebben. “De onuitgesproken lockdown is een economisch bloedbad voor de Antwerpse restaurants en cafés” volgens Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

Vorige week spraken we met Antwerpse horeca-uitbater Timothy Tynes over zijn huidige situatie. “Het is momenteel leeg. De annulaties stromen binnen. Dit is erger dan een lockdown”, vertelde hij ons. De coronamaatregelen doen de horeca in Antwerpen bloeden. Niet alleen in het centrum, maar ook steeds meer in de randgemeenten. Zo houden onder meer Wok Panda op de Antwerpsesteenweg in Aartselaar en Lientje’s Bistro in Niel de deuren voorlopig toe.

Voor vele uitbaters is het voordeliger om de deuren te sluiten. “Ik zie het straatbeeld voorlopig niet veranderen. Sluiten was het enige wat we konden doen”, vertelt Natasja Van Linden van het Antwerpse restaurant De Arme Duivel in Het Nieuwsblad. “We hebben de afgelopen vijf jaar keihard gewerkt. Het zal ons wel lukken om deze maand te overbruggen. Maar het doet natuurlijk pijn om die buffer waar je zo hard voor hebt gewerkt te zien slinken.”

De Antwerpse horeca-uitbaters hopen op bijkomende steun van de overheid. De straten zijn leeg, maar geen extra steunmaatregelen in zicht. Daarom besloot Didier Boehlen, voorzitter Horeca Antwerpen, om een open brief te schrijven. ” Er zullen nieuwe steunmaatregelen nodig zijn, vanwege alle overheden, willen we in de toekomst nog een horecalandschap hebben.”

Ondertussen blijft het aantal horecazaken dat de deuren sluit in de stad Antwerpen fel toenemen. Zo sluiten onder meer restaurant Minerva in de Karel Oomsstraat en Michelin-restaurant The Glorious in de De Burburestraat. “Tot de maatregelen weer versoepeld worden en mensen weer gemotiveerd zijn om te reserveren”, zegt eigenaar van The Glorious Ludwig Aerts aan GVA.

Bron: Het Nieuwsblad, GVA

Je zou ook graag