Ambiance proeft: het idyllisch openluchtrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens

Het gouden duo van de gastronomie, sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens, verwelkomen hun gasten deze zomer in de Hertog Jan-hoeve in Zedelgem. Om culinair te genieten in de meest idyllische setting van L.E.S.S. Summer Eatery. “De gerechten worden hier afgewerkt met een bloemensalade, recht uit de tuin.”

Voor de ene is het nostalgie, voor de andere een gloednieuwe beleving: voormalig driesterrenrestaurant Hertog Jan opent weer de deuren, dit keer onder het concept L.E.S.S. Summer Eatery. “We hebben hier goed over nagedacht. Maar toen we de maatregelen te horen kregen – anderhalve meter afstand én niet consumeren aan de bar – wisten we dat dit dé oplossing was. In Brugge zouden we twee derde van onze couverts verliezen. Hier kon ons hele team blijven werken en kregen onze gasten een unieke ervaring”, zegt Joachim Boudens.

Het uitzicht

Vakantie in eigen land

Hertog Jan wekt bij vele culinaire liefhebbers herinneringen op, maar de bedoeling was wel degelijk dat het een uniek concept werd. “We wilden vermijden dat mensen dachten dat ze naar Hertog Jan kwamen. De focus ligt vooral op onze tuin. We willen onze gasten een soort vakantiegevoel in eigen land geven. Daarom hebben we gekozen voor een landelijke sfeer, niet té stijf. Je bent hier omsingeld door de natuur, die je eveneens op je bord terugvindt.”

De bloem op de taart

De ligging in Zedelgem, maar de keuken blijft L.E.S.S., met een paar kleine aanpassingen. “Het concept van L.E.S.S. Brugge verhuist, maar het is geen identieke kopie. Het menu hebben we ook aangepast aan de locatie, zodat de totaalbeleving klopt.”, vertelt Joachim. “De gerechten in Brugge zijn modern met een Aziatische toets. Hier hebben we ze iets landelijker gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld gekonfijte kabeljauw, afgewerkt met een bloemensalade, bestellen.”

Frambozen uit de Hertog Jan tuin , sambathee en amandelroom
Radijsjes uit de tuin met verse hoevekaas, jonge ui en citroen
Interieur

Reserveren kan online via deze link

Je zou ook graag