Antwerpen krijgt adresje voor échte Mexicaanse tacos

Antwerpen krijgt er alweer een authentieke hotspot bij. Over enkele weken gaat Dia de los Tacos open. Hier kunnen liefhebbers terecht voor de échte, Mexicaanse tacos. En niet voor de tacos gringos, zoals de Mexicanen het misprijzend noemen – tacos aangepast aan de Westerse smaakt.

Veel van onze lezers zullen zich waarschijnlijk weinig kunnen voorstellen bij wat ‘échte’ tacos zijn. Kleppers op de kaart worden alvast de taco al pastor (met varkenvlees van het spit gemarineerd met quajilo, anchiote en een stuk ananas) en de taco al carbon, met gegrild rundvlees, witte ui en koriander. Maar er komen ook vegetarische en zelfs veganistische alternatieven.

Gasten hebben de keuze uit 3 soorten tortilla: een tarwe tortilla, de populaire maïs tortilla en de Mexicaanse bleu corn tortilla.

Ook de huisgemaakte sausjes om het geheel wat extra pit te geven, doen ons al in de handen wrijven van plezier. Salsa raja, salsa verde, guacamole… En natuurlijk ook de sharing hapjes zoals nachos, kippenvleugeltjes, choriqueso en quesadillas en sidedishes als gegrilde maïs en gevulde jalapeños.

Ook wat betreft de drankenkaart gaat Dia de los Tacos de Mexicaanse toer op, met verschillende tequila’s, cocktails, bier, icetea en andere niet-alcoholische alternatieven.

Dia de los Tacos, Leopold De Waelstraat 7 – 2000 Antwerpen

Je zou ook graag