Culinaire Ambiance: April 2020

Buiten de lijntjes

Laatst maakte ik kennis met Jambo en Mongo, twee volledig kale chimpansees. Kan je het je inbeelden? Op z’n zachtst gezegd een bizar zicht. Ook niet meteen erg smakelijk, waarvoor pardon. Maar ik was in tijden niet meer zo verwonderd en dat zette me aan het denken. Een pertinente vraag in deze tijden van verregaande globalisering drong zich op: wat is er tegenwoordig nog écht buiten de lijntjes? Doe iets geks en je gaat viraal. Daardoor wordt iets wat aanvankelijk misschien vernieuwend of bijzonder was al snel gemeengoed. Toch hebben we ons best gedaan om in dit magazine her en der uit de band te springen.

Als er iemand gezwind van platgetreden paden afwijkt, dan wel Rasmus Munk van Alchemist in Kopenhagen. Wij mochten op visite en konden onze ogen, oren, neus, tong … niet geloven. Lees er alles over in onze exclusieve reportage. Nog zo’n gastronomische gigant is Victor Arguinzoniz. De spektakelwaarde in zijn restaurant Asador Etxebarri ligt weliswaar wat lager, maar met zijn intuïtieve grilltechnieken weet hij zich moeiteloos te onderscheiden van andere chefs. Of is het net buiten de lijntjes om terug te grijpen naar de klassieke keuken, zoals Bart Biebauw steevast doet met zijn homecooking- en cateringbedrijf? Het zou zomaar eens kunnen. Ach, laten we ons hoofd er maar niet te veel over breken en blij zijn dat we niet met een nijpend tekort aan toiletpapier zitten zoals momenteel in Japan.

[wcm_nonmember][plus_notification][/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

Klik om te starten

[real3dflipbook id="9" lightboxcssclass="online-pdf"]

[/wcm_restrict]

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties