Au Bistro

Laurent Ghys kreeg z’n opleiding in hotelschool Ter Duinen en werkte nog een tijdje in De Karmeliet voor hij de tijd rijp achtte om een eigen restaurant te beginnen. Zeven jaar later is Au Bistro een van de meest geliefde visrestaurants aan de kust, mooi gelegen aan de vernieuwde kaai van Nieuwpoort en op wandelafstand van zowel de Vismijn als het centrum.

Zo dicht aan de bron mag je verschillende klassieke gerechten verwachten met dagverse (noordzee)vis, kreeft, zeevruchtenschotels en een eigen noordzeeversie van de bouillabaisse. Verwacht niet te veel tierelantijntjes, maar een natuurlijke keuken waarin dagverse vis wordt bereid volgens de regels van de kunst. Elke maand veranderen de menu’s (er is een lunchmenu voor € 21 en een driegangssuggestiemenu voor € 38); à la carte volgen de gerechten het ritme van de seizoenen, zodat een aantal gerechten langer op de kaart blijven en andere regelmatig terugkeren. Een op graat gebakken tarbotmoot met dijonaisesaus en gekookt natuuraardappeltje is zo’n tijdloze aanrader.

Hoewel Au Bistro in de eerste plaats een visrestaurant is, zijn er à la carte ook steeds een 5-tal vleesgerechten met in het seizoen een paar wildsuggesties. Het interieur in Normandische stijl is warm en gezellig, met veel hout en nog meer daglicht. Vanop het vernieuwde terras heb je mooi zicht op de fonteinen en de vismijn. De eveneens nieuwe zomerlounge is ideaal om op zomerse namiddagen van enkele gestolen uurtjes te genieten met wat tapas en een drankje.   

AU BISTRO
Kaai 23
8620 Nieuwpoort
Tel. 058 24 14 84
www.aubistro.be

Je zou ook graag