Aux Armes de Bruxelles

Aux Armes de Bruxelles
Beenhouwersstraat 13
1000 Brussel
Tel.02 511 55 50
https://auxarmesdebruxelles.com/nl/home/

Aux Armes de Bruxelles, of de “good old” familiale culinaire traditie op zijn Brussels. Aux Armes de Bruxelles is niet alleen hét instituut van het Îlot Sacré van Brussel, het is ook het restaurant met het hoogste aantal dagelijkse couverts van het land.

Aux Armes de Bruxelles kan terugblikken op een rijke geschiedenis, en blijft daarbij trouw aan haar traditie om een typisch Belgische keuken te serveren, waarbij er ook nadruk gelegd wordt op Brusselse producten, zoals Brusselse champignons en de overmijdelijke spruitjes alsook Brusselse bieren, waaronder eentje vernoemd naar de familie Veuelemans, sinds jaar en dag met het restaurant verbonden. Sommige recepten, steeds gebaseerd op dagverse marktproducten, gaan overigens terug tot in 1921. Het is deze familietraditie die het huis steeds hoog in het vaandel droeg en ook zal blijven dragen.

Het was trouwens in Aux Armes de Bruxelles dat de eerste mosselen in individuele potjes op tafel kwamen, en recepten bedacht werden zoals mosselen met kruidenboter en geflambeerde pannekoeken met Madarine Napoléon. In Aux Armes de Bruxelles wordt ook “alles” huisgemaakt, tot de mousses en de tiramisu toe.

Chef Cédric Callenaere, die voordien aan de slag was bij o.a. Cospaia, La Quincaillerie en La Roue d’Or, zwaait ondertussen al 10 jaar de plak in Les Armes, mét het nodige enthoesiasme ook.

Ook het décor van het restaurant is een beleving op zich: er is weliswaar één keuken, maar er zijn wel twee verschillende “ambiances” en drie aparte ruimtes. In eerste instantie is er de kant van de brasserie met zijn authentieke zitbanken en traditioneel tafellinnen, stijlvol en elegant ingericht zonder meer. Het “statige” deel van Aux Armes, de zogenaamde Rotonde, wordt dan weer gekenmerkt door weelderige wandversieringen en fotogenieke glas-in-lood ramen. Je kan er ook aanschuiven aan de beroemde Jacques Brel tafel aan. Verder is er nog een private dining gedeelte voor familie-bijeenkomsten of zakelijke

Nieuw is dat het team voortaan ook wordt bijgestaan door een professionele barman, die cocktails en andere dranken klaarmaakt en daarnaast ook het nodige wijnadvies geeft. En ja inderdaad, het zou ook wel kunnen dat iemand van de Koninklijke Familie mee aan tafel schuift…

 

Je zou ook graag