B23

B23
Brouwersvliet 23
2000 Antwerpen
Tel. +32 468 27 82 46
bistrob23.be
info@bistrob23.be

Wie vroeger wel eens op restaurant ging in de buurt van het hippe eilandje heeft ongetwijfeld al eens gehoord van B23. Een culinair oord dat bekend staat om zijn uitstekende vlees- en visgerechten en een prachtige open keuken waar je de chef aan het werk kunt zien. Een gouden combinatie die veel volk naar zich toe trekt. Sinds dit jaar is het pand overgenomen door de Nederlandse familie Weijers. Chef John Weijers doet bij culinaire liefhebbers een belletje rinkelen: hij schitterde reeds in Nederlandse restaurants met een Michelinster en deed zijn intrede op de Belgische horecamarkt als chef in meerdere brasseries. Hij had slechts een vereiste bij het openen van een eigen zaak: zijn gezin is mee aan boord.

In B23 ben je op de juiste plaats voor een uitgebreid 5-gangen diner met gerechten zoals tongscharfilet met zeekraal pompoen champagne saus en Japans bes-wier. Maar er is eveneens een ruime keuze aan kwaliteitsvol vlees van dry aged graangevoerde entrecote tot wilde eend. Gerechten van hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs, want zoals chef John zelf zegt: “Goed eten moet niet duur zijn”. Het vlees en de vis worden aangevuld door lokaal geteelde groenten, met oog voor seizoensgebonden producten. En het resultaat? Dat is een ware streling voor het oog. Wat het allemaal nog imposanter maakt is dat het proces zichtbaar is voor elke bezoeker. De open keuken laat je toe in de wereld van de chef. En dat zijn de troeven die de familie Weijers juist uitspeelt. Want zoals John zelf zegt: “De gezelligheid van mijn gezin en de prachtige open keuken zijn wat B23 zo uniek maakt”.

Je zou ook graag