Belgische Pierre Marcolini uitgeroepen tot beste patissier ter wereld

Pierre Marcolini werd gisteren uitgeroepen tot beste patissier ter wereld tijdens de virtuele editie van World Pastry Stars (WPS) 2020. De titel is een mooie ode aan het 25-jarige bestaan van Huis Pierre Marcolini en Marcolini’s vakmanschap. 

WPS is het belangrijkste internationale confectiecongres dat volledig gewijd is aan patissiers. Bezieler Iginio Massari is het kloppend hart van alles wat met Italiaanse pastries te maken heeft. Tijdens deze editie koos de jury, bestaande uit onafhankelijke journalisten, unaniem voor onze Belgische chocolatier Pierre Marcolini.

De titel is een mooie hommage aan de gepassioneerde chef voor wie chocolade gelijkstaat aan genieten, delen, ontdekken en creativiteit. Al sinds zijn 14e wist Pierre dat zijn roeping bij chocolade lag. Vervolgens zette hij zich in om het echte vak van de chocolademaker in eer te herstellen. Dat deed hij onder andere door de streekeigen bodem en het werk van cacaotelers op te waarderen.

In zijn eigen creaties draagt hij kwalitatief vakmanschap hoog in het vaandel en doelt hij met zijn chocolade op het opwekken van zeldzame en onverwachte emoties. De titel is dus de perfecte aanvulling op het beeld van een geëngageerde en baanbrekende chocolatier die internationaal het beroep van patissier-chocolatier promootte door zijn innovatieve ideeën, zijn assortiment en zowel zijn commerciële waarde als bedrijfswaarde.

Marcolini is in ons land terug te vinden in verschillende boetieks in Brussel, Antwerpen, Brugge en Knokke. Internationaal zijn de boetieks vertegenwoordigd in China, Frankrijk, Japan, Luxemburg, Monaco, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast is de luxechocolatier ook hofleverancier.

Pierre Marcolini
Korte Gasthuisstraat 11, 2000 Antwerpen
Minimenstraat 1, 1000 Brussel
Steenstraat 10, 8000 Brugge

LEES OOK: Achterkleinzonen blazen oudste chocolademerk nieuw leven in

Je zou ook graag