Birnenbrot

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 1 kg gedroogde peren
  • 200 g gedroogde pruimen
  • 2,5 d l rode wijn
  • 100 g abrikoos
  • 100 g vijgen
  • 250 g walnoten
  • 75 g sukade (gekonfijte en gesuikerde schil van citroen en sinaasappel)
  • 10-15 cl kirsch
  • 10-15 cl rozenwater
  • 15 gr kaneel
  • 15 g muskaat – vlies
  • 5 g koriander
  • 5 g kruidnagel
  • Voor het brooddeeg
    • 1 kg meel
    • 250 g boter
    • 1 dl olie
    • 20-25 cl water
    • 2 eieren
    • 10 g zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Zet de gedroogde peren onder water, kook ze één keer op en laat ze dan afkoelen en plaats een nacht in de ijskast.
  2. Marineer de pruimen een nacht in de rode wijn.
  3. Maak het brooddeeg en laat minstens 6 uur rusten.
  4. Hak de peren, pruimen, abrikozen, vijgen en noten fijn en meng er de andere ingrediënten onder.
  5. Neem 750 g van het deeg en kneed daar het fruit onder.
  6. Rol de rest van het deeg 5 mm dik uit, spreid het mengsel van het deeg met fruit erover uit en rol het deeg dicht.
  7. Plaats 1 uur in een aan 190°C voorverwarmde oven.

TIP VAN DE REDACTIE:

Birnenbrot is een streekgerecht uit Graubünden in Zwitserland.

Streekproducten Graubünden Zwitserse keuken

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties