Bocuse-team roept de hulp van het publiek in voor de wereldfinale

Over enkele maanden doet het Belgische Bocuse-team in Lyon een gooi naar de ultieme gastronomische wedstrijdroem. De voorbereidingen zijn in volle gang en het team is volop aan het trainen in Harelbeke. Maar één ding kunnen Lode, Piet en Jo niet zelf. En daarvoor doen ze een beroep op ‘het publiek’. Ben jij de ontwerper die ze zoeken?

Het concept van de Bocuse d’Or zal ondertussen wel genoegzaam bekend zijn: de teams moeten twee gerechten klaarmaken. Een voorgerecht dat op het bord aan de juryleden wordt gepresenteerd en het hoofdgerecht dat op de old-schoolmanier op plateau wordt bereid, alvorens te worden geportioneerd voor de proefjury.

Door de jaren heen is de presentatie almaar belangrijker geworden en hebben de teams geprobeerd om ook daarin elkaar de loef af te steken, met steeds maar knappere plateaus, speciaal ontworpen voor de wedstrijd.

We hebben de jongste jaren van alles zien passeren, van strak en sober tot uitzinnig decoratief. Maar zelfs de op het eerste gezicht sobere plateaus zijn het resultaat van een doordacht ontwerp, waar veel denkwerk en talent is ingekropen. Eén blik op de prachtige plateau waarmee het Belgische team in Turijn de 6de plaats in de wacht sleepte, zegt genoeg. (Foto: Pieter D’Hoop)

Andere finale, andere gerechten, andere plateau. Op de wereldfinale in Lyon zal het team een nieuwe plateau nodig hebben. Ook dat is iets waar het team rond Lode DE ROOVER mee rekening moet houden. Iets wat ze beter niet laten liggen tot het allerlaatste moment. En dus gaat men nu al op zoek naar een ontwerper die een plateau kan bedenken die de gerechten van Lode, Piet VANDE CASTEELE en Jo NELISSEN nog beter zal doen uitkomen.

Ken jij een ontwerper, of – beter nog – ben je er zelf één die graag z’n steentje wil bijdragen tot een nieuwe Belgische Bocuse-triomf? Klik dan hier om alle bijzonderheden, zoals de specificaties waar de plateau aan moet voldoen, te weten te komen.

The team needs you!

Je zou ook graag