Boetiekhotel biedt viergangendiner aan: ‘Een reden om naar Antwerpen te komen’

De coronacrisis daagde Yves Brasseur en Nancy Boeykens van boetiekhotel Goodnight Antwerp uit om nieuwe concepten uit te werken. Het Antwerpse koppel zat niet stil en bedacht een formule om een gastronomisch viergangenmenu te koppelen aan een overnachting en uitgebreid ontbijt.

Tekst: Steven Verhamme

Yves Brasseur bevestigt dat het idee al een tijdje in zijn hoofd zat: “Kleine hotels zoals wij staan al een tijdje redelijk leeg. De zakenmensen komen niet, de Nederlandse toeristen blijven thuis en in Antwerpen is weinig te doen zodat gelegenheidsbezoekers er ook al niet zijn. We waren zo een paar weken terug op het idee gekomen om in plaats van kamers, tafels aan te bieden. Beneden zouden we dan een hele grote tafel zetten voor groepen tussen de zes en de tien personen. We gingen samenwerken met een kok om dan de gasten een viergangenmenu aan te bieden gecombineerd met een hotelarrangement. Dat zou een mooie reden zijn om toch naar Antwerpen te komen.”

Restaurant met sommelier 

COVID zorgde echter opnieuw voor een verstrenging met de sluiting van de restaurants. Daarom werd samengewerkt met andere branches die het moeilijk hadden om zo allemaal toch wat omzet te genereren. Goodnight Antwerp ging op zoek naar een restaurateur en een sommelier om op die manier een gelegenheidsteam te vormen. Zo kwamen ze uit bij een unieke formule die toch coronaproof was. Op die manier konden ze ook een redelijk constante dienstverlening aanbieden.

Brasseur: “We werken nu elke zeven dagen met een weekmenu. Mensen kunnen kiezen tussen een vis- en een seizoensmenu met wild. Bedoeling is dat we regelmatig het aanbod vernieuwen. Het nadeel is wel dat we maar acht mensen kunnen ontvangen. De formule is te klein om à la carte te werken daarom dat we kiezen voor een weekmenu. We hopen deze formule zo lang mogelijk aan te houden.”

Grote plannen

Noodgedwongen heeft het hotel dus een nieuwe weg gezocht en gevonden. Brasseur: “Als deze aanslaat zal hij blijven doorlopen, misschien voor grotere groepen eens de corona wat geweken is. De idee hebben we zelf bedacht na een brainstorm en eigenlijk zijn we wel blij met het concept. Het is niet slecht om een diner te koppelen aan een overnachting, zo ontstond een soort nieuw arrangement. In crisismomenten ga je je eigen manier van werken bekijken en bijsturen. Misschien wordt het zelfs een blijver.”

Je zou ook graag