Bosvruchtenmousse met avocado van Sandra Bekkari

"Dit boek is bedoeld om meer te genieten en om minder te stressen. De tijdsaanduidingen zijn louter indicaties. Niet iedereen snijdt even snel en een recept dat je al enkele keren gemaakt hebt, gaat uiteraard sneller dan wanneer je het voor de eerste keer uitprobeert." aldus Sandra Bekkari. Vandaag gaan we aan de slag met bosvruchtenmousse met avocado.

BENODIGDHEDEN:

Voor 2 personen:

  • 1 eiwit
  • 125 g bosvruchten (diepvries)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 avocado
  • sap van 1 limoen
  • vers seizoensfruit, verse munt,
  • noten, zaden, kokosrasp…
  • scheutje acaciahoning of ahornsiroop (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE:

Klop het eiwit op.

Mix de bosvruchten, banaan, avocado en het limoensap in de blender. Spatel het eiwit eronder.

Doe de bosvruchtenmousse in een kommetje en werk af met vers fruit, noten, zaden, munt… en eventueel een scheutje honing of ahornsiroop.

TIP VAN DE REDACTIE:

De eidooier kan je verwerken in een omelet, of gebruiken bij het maken van de appelflappen, groentecalzone...

Zie ook: Van kruiden tot snijden: veelgemaakte fouten met avocado

Sandra Bekkari, Fast Food – 80 snelle recepten – € 24,99 – Borgerhoff & Lamberigts.

Ontbijt Avocado Recept Sandra bekkari Bosvruchten Gezond Glutenvrij Lactosevrij Veganistisch Vegetarisch Herfst Lente Zomer Dessert Ontbijt Brunch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties