Brandade van pladijs met eekhoorntjesbrood, courgette en zilveruitjes

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 2 stuks pladijs
  • 1 wortel
  • ½ knolselder
  • 3 aardappelen
  • 400 g visbouillon
  • 8 stukjes eekhoorntjesbrood
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 12 zilveruitjes
  • Parmezaan, geraspt
  • Olijfolie
  • Boter

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Fileer de vis en verwijder het vel. Snij in brunoise.
  2. Snij de ui, knolselder en aardappel in brunoise en stoof aan in boter. Voeg de vis toen, bevochtig met bouillon en laat 20 minuten inkoken. Plet alles tot een smeuïge brandade en breng op smaak met peper en zout.
  3. Borstel de paddenstoelen tot ze zandvrij zijn. Bak aan in een beetje olijfolie met een mespunt look en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de courgette tot spaghettislierten. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap. Draai op zoals spaghetti.
  5. Pel de uitjes en snij ze doormidden. Verwijder de schelpjes en kook ze 20 seconden in gezouten water. Laat schrikken in ijswater. Brand af et de bunsenbrander en marineer in olijfolie met peper en zout en citroensap.
  6. Gebruik een dresseerring om in et midden van het bord de brandade te schikken. Schik er de courgette en de zilveruitjes langs en naast. Werk af met het eekhoorntjesbrood en wat geraspte parmezaan.
North sea chefs Michelin Noordzeevis Vis Courgette Paddenstoelen Brandade Eekhoorntjesbrood Herfst Zomer Hoofdgerecht Vis

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties