BREAKING: Nieuwe selectie Jong Keukengeweld telt 23 nieuwelingen

Jong Keukengeweld wordt tien jaar en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. De vernieuwde selectie omvat 67 chefs, waarbij liefst 23 nieuwkomers. We stellen ze graag aan jullie voor.

Het concept van Jong Keukengeweld hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen, dus gaan we er op een drafje doorheen: een vereniging van gelijkgestelde zielen – chefs, jonger dan 35, met een passie voor streekproducten en Vlaamse gastronomie.

Twee keer per jaar doen ze mee aan een speciale actie waarbij jongeren tussen 18 en 30 de benen onder tafel kunnen schuiven voor een gastronomisch driegangenmenu (dranken inbegrepen) aan zéér aantrekkelijke prijzen: 49 euro of 59 euro indien het om een sterrenrestaurant gaat of een restaurant met minstens een 15/20-score in de gele gids.

Voor de nieuwe jaargang lopen de acties van 1-31 maart en 1-31 oktober 2019. Reserveren kan vanaf woensdag 12 september door hier te klikken.

 

AFSCHEID EN NIEUWKOMERS

Het team van Jong Keukengeweld zit constant in beweging. Chefs vallen weg, omdat ze de leeftijdslimiet van 35 jaar hebben bereikt, en andere komen erbij. In het jubileumjaar is de selectie uitgebreider dan ooit, met 67 chefs, waaronder 23 nieuwelingen.

Jong Keukengeweld heeft wel van een aantal jongeren afscheid genomen: Marjanne MOONEN (Amu – Turnhout), Peter VAN GENECHTEN (La Belle – Geel), Anne-Sophie BREYSEM (Ansoler – Hasselt), Kevin BONANNO (La Cinquième – Zutendaal), Maarten BOUCKAERT (Castor – Beveren-Leie), Sam VAN HOUCKE (Onder de Toren, Maste – Hansbeke, Gent), Julie BAEKELANDT (C-Jules, Zottegem), Broes TAVERNIER (’t Vijfde Seizoen – Aalter), Frederik DECEUNINK (Sel Gris – Heist-aan-Zee) zijn er niet meer bij.

De lijst met nieuwkomers is gelukkig een stuk uitgebreider. Vooral in de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen zijn er behoorlijk wat nieuwe gezichten. We lijsten ze graag even op.

PROVINCIE ANTWERPEN

Dennis BROECKX, Under the Palmtrees – Antwerpen

Lars BLOCK, Le Zoute Zoen – Antwerpen

Gino LEMMENS, Les Années Folles – Antwerpen

Gerd GOVAERTS, Gustatif – Schoten (links op de foto)

Thijs VERVLOET, Colette – Westerlo

Filip DE PAUW, Jerom – Antwerpen (centraal op de foto)

Bart GILS, Signatuur – Hoogstraten

Timothy TYNES, Atelier Maple – Antwerpen (rechts op de foto)

BRUSSEL

Sofie WARNANTS, Beaucoup Fish (foto links)

Damien BRUNET, La Buvette (foto rechts)

Rueben DEWOLF, Café Europa

LIMBURG

Jan MANGELSCHOTS, Cocotte – Lommel (foto links)

Pajtim BAJRAMI, De stad van Luijck – Sint-Truiden (foto rechts)

VLAAMS BRABANT

Francesca STERCKX, Mistinguett – Aarschot (foto links)

Sam VERSTUYF, August Wijnbar – Lennik (foto rechts)

OOST-VLAANDEREN

Matthias DEVOS, VOS – Gent (foto links)

Kim DEVISSCHERE, Roots – Gent

Tim VERVYNCKT, Woestyne – Aalter (foto rechts)

WEST-VLAANDEREN

Tomas PUYPE en Dries CRACCO, Franco Belge – Brugge (foto links)

Martijn Defauw, Rebelle – Kortrijk (foto midden)

Mattias MAERTENS, M Bistro – Nieuwpoort

Jasper BAKKER, Villa de Torre – De Haan

Jan DEVOS, Bassud – Torhout (foto rechts)

Jong keukengeweld Betaalbaar gastronomisch Jonge chefs

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer