Caillou

Gloednieuw is restaurant Caillou, dat in oktober 2019 de deuren opende in Knokke-Heist. Met Frederik Deceuninck als founding father – hij is ook de man achter het gekende Sel Gris, mag je je bij Caillou dus aan een zeker niveau verwachten.

Achter het fornuis staat chef Sander Van de Walle. Hij werkte zich bij Sel Gris op tot rechterhand van Frederik en liep stages bij verschillende topzaken. Nu gaat hij zelf de uitdaging aan en zal hij in de keuken van Caillou tonen wat hij in zijn mars heeft. Creativiteit is het sleutelwoord en Sander spaart kosten noch moeite om een perfect uitgebalanceerd gerecht of verfijnd menu op tafel te brengen. Verrassende combinaties en minder voor de hand liggende producten spelen hierbij een prominente rol.

Bij Caillou eet je à la carte of kies je uit twee menuformules. In het ene menu laat de chef zijn creativiteit de vrije loop. Hij bedenkt gerechten en combinaties van scratch of laat zich inspireren door andere keukens en reizen. Daarnaast steekt menu François – een ode aan Frederik zijn vader - klassiekers in een nieuw en bewuster jasje.

In de zaal is het gastvrouw Camille Steenhuyse die je met de glimlach verwelkomt. Het warme en luxueuze interieur van Caillou – wat het Franse woord is voor gesteente - klopt tot in het kleinste detail en het comfort van de gasten staat voorop. De handgemaakte tafels, tot de speciaal voor Caillou ontworpen borden – allen van Belgische makelij – dragen bij tot een unieke restaurantervaring.

Verder zijn overal elementen van natuursteen terug te vinden en het kleurenpalet bestaat uit lichte, natuurlijke tinten. Enkele eyecatchers, zoals de open wijnkast met glazen partij of de comptoirs waarin verschillende kaas- en vleessoorten worden tentoongesteld, maken het plaatje compleet.

CAILLOU
Knokkestraat 282-284
8300 Knokke-Heist
050 66 91 77
info@restaurantcaillou.be
www.restaurantcaillou.be

Knokke Knokke-heist Caillou Sel gris Restaurant

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer