Chef-kok Mario Afschrift: 'De maatregelen beperken ons in onze service'

De horeca haalt opgelucht adem. Het aangename terrasjesweer zorgde voor een geslaagd openingsweekend. Wij vroegen chef-kok en uitbater Mario Afschrift van restaurant Oosthof hoe hij zijn eerste week heeft ervaren.

Hoe ben je aan de openingsweek begonnen?

Mario: 'Ik was gematigd enthousiast. Maar gelukkig zijn we op 8 juni gestart zonder al te grote problemen.'

Is alles verlopen zoals verwacht?

'Reservaties voor het eerste weekend kwamen iets trager op gang. Gelukkig was Vaderdag wel goed bezet. Omdat we zo weinig dagen ter voorbereiding kregen, hadden de leveranciers het moeilijk om aan onze vraag te voldoen. Er waren minder verse producten – zoals vis – op stock.'

Kregen jullie voldoende steun tijdens de opening?

'In ons geval wel. Wij hebben genoeg ruimte om ons terras op volledige capaciteit te benutten. Ook hadden we binnen genoeg plaats om tot 60 reservaties aan te nemen mét voldoende afstand. We hebben wel extra kosten gehad aan handgel en verpakkingsmateriaal. We hebben een QR-code aangemaakt én een placemat gedrukt zodat er geen menukaart gegeven moet worden. Het grootste verlies zijn momenteel groepen van 30 personen, dat mag nu niet. Maar we wachten geduldig af.'

Botste je al op moeilijkheden of frustraties?

'Mondmaskers zijn het minst aangenaam, zeker met dit warm weer. Onze gasten vinden het ook niet nodig. We kunnen ook geen jassen aannemen, wijnen serveren of garnituur op tafel plaatsen. Zo worden we beperkt in de service die we willen bieden. Dat is natuurlijk erg jammer.'

Wordt de horeca strenger aangepakt?

'De horeca wordt strenger aangepakt dan een bank. Dat zegt dus al genoeg. Bij de bank heb je geen ontsmetting aan automaten, terwijl iedereen er verplicht gebruik van moet maken.'

Is het nog gezellig om op restaurant te gaan?

'In de mate van het mogelijke wel. De meeste mensen zijn blij dat ze opnieuw kunnen tafelen én je ziet ook dat ze enthousiast zijn. Maar er is nog een groep mensen die terughoudend is. Hopelijk komt daar snel verandering in.'

't Oosthof
Oostmoerstraat 1, 8490 Jabbeke
050 81 16 53

Restaurant Interview Mario afschrift T oosthof

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer