Culinair Lyon

Lyon werd in 1935 door recensent Curnonsky gedoopt tot de gastronomische hoofdstad van de wereld. Niet zo gek als stad met de meeste sterrenrestaurants per vierkante kilometer en Paul Bocuse als spreekwoordelijke beschermheer. Tips voor wie eens afslaat van de Route du Soleil.

Les Halles de Lyon – Paul Bocuse

De weinig spectaculaire buitenkant kan misschien misleidend zijn. Oesterbars, kaasmakers, bakkers, cateraars. Maar een kleine greep uit de vele verschillende handelaars die allemaal onder één dak huizen, het dak van Les Halles de Lyon. In 2006 werden ze, na renovatie, omgedoopt tot Les Halles de Lyon – Paul Bocuse.

Je eet hier kreeft, paté en croûte en andere streekspecialiteiten 

Les Halles de Lyon Paul Bocuse, 102 Cours Lafayette, Lyon

 

Piada Confluence

Het kleurrijke interieur van Piada Confluence is geinspireerd door enerzijds traditionele Italiaanse elementen en anderzijds moderne elementen, en werd ontworpen door Masquespacio.

Je eet hier typisch italiaanse piadina’s 

Piada Confluence, 112 Cours Charlemagne, Lyon

Culina Hortus

Een volledig vegetarisch restaurant in de gastronomische hoofdstad. Culina Hortus speelt het klaar met hun plantaardige keuken. Bovendien gebruiken ze zo veel mogelijk producten van producenten uit de buurt. Het rustgevende interieur, met hout in de hoofdrol, is een fijne extra.

Je eet hier polenta met artisjokmousseline en geroosterde ananas met koriandercoulis

Culina Hortus, 38 Rue de l’Arbre Sec, Lyon

Je zou ook graag