Culinair Rotterdam

Rotterdam is al lang niet meer het kleine broertje van Amsterdam. De havenstad heeft zich ontpopt tot hippe hotspot – met minder toeristen. Enkele culinaire tips voor een bezoek aan Rotterdam.  

Hotel New York

Hotel New York, in de buurt Kop van Zuid, is ongetwijfeld een van de meest iconische plekken van Rotterdam. Het is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Er is een bar, restaurant, oesterbar en terras mét uitzicht op de Maas en de skyline van de stad. Leuk weetje: zangeres Anouk schreef hier haar gelijknamige album.

Je eet hier onder andere kreeftensoep, kalfsrib-eye en zeebaars 

Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

Stadsbrouwerij De Pelgrim

Stadsbrouwerij de Pelgrim ligt in de historische wijk Delfshaven, één van de stukjes van Rotterdam dat niet werd gebombardeerd. De brouwerij maakt sinds 9 mei 1996 hét bier voor Rotterdam. Met een rondleiding krijg je een kijkje achter de schermen, waarna je in het proeflokaal het bier én de gerechten die ermee bereid zijn, kan proeven.

Je eet hier onder andere pelgrim kaassoep, pelgrim bierpaté en patatje bockstoof 

Stadsbrouwerij De Pelgrim, Aelbrechtskolk 12, Rotterdam

Op Het Dak

Op Het Dak is een dakterras, tuin én restaurant in één. Gevestigd op de zevende etage van het Schieblock, een creatieve verzamelplaats in Rotterdam, de grootste dakakker van Europa. Ze gebruiken ingrediënten van in de buurt en hun huisdieren – bijen – voorzien elk jaar stadshoning.

Je eet hier onder andere shakshuka met snijbiet & feta en steak van tempeh met huisgemaakte chimichurri 

Op Het Dak, Schiekade 189, Rotterdam

Markthal

Dit jaar in oktober viert de veelbesproken Markthal zijn vijfde verjaardag. Je vindt in dit architectonische hoogstandje eten en drinken uit alle windstreken voor gangbare prijzen – iedereen die van goed eten houdt komt hier aan z’n trekken.

Je eet hier onder andere tapas bij 21 Pinchos, Grieks bij Elliniko of Baskisch bij BasQ Kitchen 

Markthal, Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam

Je zou ook graag