De Godevaart blaast één kaarsje uit

Tekst & foto Anke Morreel

Jeremy Landweer zit niet stil. Sinds de overname een jaar geleden waait er een nieuwe wind door De Godevaart. 

Jeremy Landweer en chef Jeroen Rikkels (voormalig rechterhand van Wout Bru) hebben elkaar duidelijk gevonden in het concept van De Godevaart. Lekker eten in een gezellige huiselijke sfeer waar iedereen welkom is. Klassieke gerechten krijgen er een verrassende moderne toets zonder extravagantie. Uitnodigend, seizoensgebonden en met respect voor de ingrediënten. Er wordt niet alleen gedacht aan lekker koken, maar ook aan de gezondheid. Zo wordt er met een alternatief gewerkt voor suiker zonder dat er aan smaak wordt ingeboet. Niet voor niets een 13,5 waardig in de Gault & Millau.  

Dat het restaurant gelegen is in de drukke Antwerpse historische binnenstad mag je absoluut niet afschrikken. De Godevaart is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en er is op maar enkele honderd meter afstand een nieuwe parking geopend. Zodra je het restaurant binnenstapt kom je direct in een oase van rust terecht. Maar ook buiten is het genieten in de unieke binnentuin die je de drukte van de stad volledig doet vergeten.  

Bij de Godevaart kan je terecht voor zowel lunch (12u -15u) als diner (18u – 22u). Een lunchmenu (voorgerecht en hoofdgerecht) wordt aangeboden aan 29,50 euro. Als extra troef werden de openingsdagen sinds kort ook uitgebreid, zo kan je vanaf nu terecht van maandag tot en met zaterdag. 

De Godevaart, Sint-Katelijnevest 23 in Antwerpen

Je zou ook graag