De laatste foodtrend? ‘Nduja, smeerbare salami

Je kunt er niet omheen: ‘Nduja, de smeerbare salami uit het Italiaanse Calabrië, is dé nieuwste trend van 2020. De pikante worst is gemaakt van varkensvlees en rode pepers. De ideale smaakmaker voor in je pastasaus of simpelweg een spread voor op je boterham.

Wat is het?

‘Nduja – je spreekt het uit als nd-oe-sja – is behoorlijk pikant. Het vlees wordt zorgvuldig gekneed met verschillende kruiden en pepers en daarna voor een lange tijd gedroogd. Het vlees dat gebruikt wordt voor ‘Nduja is eigenlijk het overgebleven varkensvlees. Delen die ze nergens anders voor kunnen gebruiken. Op deze manier wordt het varken optimaal benut! De smeerbare salami komt uit Calabrië: deze regio in Italië staat bekend om haar pittige eten. Zo vind je er ook de rode ui.

Zei iemand pikant?

Is het altijd pikant? Dat hangt af van de pepers die in de spread gebruikt worden, maar veelal is dit behoorlijk. ‘Nduja wordt geserveerd met sneetjes brood of rijpe kaas, maar dankzij zijn unieke smaak is het geschikt voor verschillende gerechten. Je kan het toevoegen aan een heerlijke pastasaus of als topping op je pizza.

Zin in Italiaans? Cuore di Puglia Antwerpen biedt een heel assortiment Italiaanse charcuterie en kazen aan.

Je zou ook graag