De raclettebowl, een winterse variatie op de populaire poké bowl

Poké en Bhudda bowls barstensvol verse groenten en fruit waren deze zomer alomtegenwoordig, maar nu de dagen kouder en killer worden krijgt dit gerecht een winters zusje: de raclettebowl.

Iedereen kent wel de traditionele raclette, een klassieker tijdens familiefeesten en etentjes thuis, waar iedereen zich gezellig rond een raclettetoestel schaart en geniet van in kaas ondergedompelde lekkernijen. Deze winter zullen we het jammer genoeg met heel wat minder huisgasten moeten stellen, en dan komt dit éénpersoonsgerecht handig van pas. Je maakt het ook in een handomdraai, er komt nauwelijks werk aan te pas en je hoeft er ook geen raclettetoestel voor in huis te halen.

Waar poké bowls hun oorsprong vinden in het exotische Hawaï, ligt de bron van deze nieuwe foodtrend trouwens iets dichter bij de deur, de raclettebowl is momenteel erg populair in het naburige Parijs en begint stilletjes aan naar onze contreien over te waaien. Wel een kleine waarschuwing: de raclettebowl is een heel pak calorierijker dan zijn Hawaiiaanse tegenhanger.

Recept raclette bowl

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 6 plakjes raclettekaas
  • Verschillende soorten charcuterie (rauwe ham, spek, …)
  • Toppings naar keuze (augurken, witte uien, kappertjes, kruiden …)

Bereiding

Was de aardappelen en bak ze 30 minuten in de oven op 200 ° C. Snijd de aardappelen doormidden of in vieren, afhankelijk van hun grootte. Leg de aardappelen in een bowl, schik de de charcuterie en toppings naast, maar zorg ervoor dat de aardappelen niet afgedekt worden. Smelt de racelttekaas in een pannetje en giet dit over de aardappelen.

(bron: marmiton.org)

LEES OOK: Dit is hoe je de razend populaire Dalgona-koffie maakt met slechts 3 ingrediënten (video)

Je zou ook graag