Deense tweesterrenrestaurant Noma heropent als burger- en wijnbar

Het Deense tweesterrenrestaurant Noma, algemeen beschouwd als een van 's werelds beste restaurants, opent komende donderdag de deuren. Maar in plaats van een verfijnd menu, worden er cheeseburgers en wijn aangeboden.

Het afgelopen decennium was het bijna onmogelijk om een tafel te reserveren bij Noma, dat algemeen gezien wordt als een van de beste restaurants ter wereld. Voor een maaltijd was een vooraf betaalde reservering nodig die ongeveer € 400 per persoon kost. Wat kon je hier verwachten? Een menu dat met de seizoenen meeging: van gevuld gedroogd fruit dat gedeeltelijk ondergedompeld was in konijnenolie tot in kweepeer gestoofde kabeljauw. De keuken was simpel gezegd, niet alledaags.

Vervolgens sloeg het coronavirus toe en net zoals bedrijven over de hele wereld, moest ook Noma de deuren sluiten. Deze donderdag gaat Noma voor de eerste keer in meer dan twee maanden terug open. En ze gooien het over een andere boeg! Het restaurant accepteert enkel walk-ins en zet haar klanten op picknickdekens rond het gestrekte terrein. Het menu: hamburgers en drankjes.

Ja, je leest het juist: het tweesterrenrestaurant serveert cheeseburgers en wijn. "We hadden zoiets van, moeten we een speciale marinade met rauwe wortelen serveren om onze identiteit te behouden?", vertelde chef-eigenaar René Redzepi aan LA Times. "Maar toen realiseerde ik me: waarom moeten we dat nu doen, het gaat momenteel om samen zijn, niet om proberen innovatief te zijn."

https://www.instagram.com/p/CAMrZ1aJfFn/

 

Kopenhagen Noma Corona

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties