Deze populaire restaurants sluiten definitief de deuren

Het is zover, na bijna drie maanden mogen cafés en restaurants de deuren weer openen. Maar helaas zijn er na de verplichte lockdown ook zaken die gesloten blijven. Deze restaurants sluiten definitief de deuren.

Den Duiventoren 

Het verhaal eindigt voor Den Duiventoren in Bazel. De brasserie was 35 jaar een begrip in de regio. De zaak werd recent overgenomen door Robin en Brent Lagae. Via hun Facebookpagina kondigden ze zelf het nieuws aan.“We hebben vandaag de deur achter ons dichtgetrokken maar door het coronavirus hebben we dit niet op een mooie manier kunnen doen. We hebben de voorbije jaren geprobeerd, met vallen en opstaan, een nieuwe wind proberen te blazen in Den Duiventoren. We hebben een hecht en goed team kunnen samenstellen na een ongelofelijk lange zoektocht. Op een brutale en ongeziene manier komt er nu een einde aan ons verhaal dat wij twee jaar geleden beginnen schrijven zijn."

Hof Ter Eycken

Het sterrenrestaurant Hof Ter Eycken in Ninove stopt ermee. In november kondigde chef Philippe Vanheule aan dat hij de deuren van zijn zaak definitief zou sluiten eind juni. Maar door de coronacrisis wordt de sluiting vervroegd. “Drie weken heropstarten is onbetaalbaar. Jammer om zo te moeten stoppen”, zegt chef Philippe Vanheule.

Dimis

Na meer dan 20 jaar sluit restaurant Dimis in Wetteren de deuren. Het pand zou over twee jaar gesloopt worden om plaats te maken voor de bouw van appartementen. Na drie maanden sluiting door de coronacrisis is het voor uitbater Eddy Bellon genoeg geweest. “Een heropstart voor anderhalf jaar zie ik niet meer zitten”, vertelt Eddy aan HLN. “Had ik het geweten dan was ik vorig jaar in schoonheid geëindigd.”

Gringo's Cantina

Gringo’s Cantina stopt ermee. Het Mexicaanse restaurant is een begrip in Antwerpen. Na 32 jaar houden de uitbaters het voor bekeken. De richtlijnen voor corona hebben de doorslag gegeven. De sluiting zorgde voor heel wat reacties op Facebook.

 

Heropening Restaurant Corona Failliet

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties