Dit zijn de beste vegan hotspots van Antwerpen

Vergis je niet: de veganistische keuken beperkt zich niet tot een minimum aan ingrediënten of bereidingswijzen. De pure producten zijn vol van smaak, goed voor het milieu, dierenwelzijn en zijn het levende bewijs dat je ook out of the box erg origineel kan koken. Deze populaire Antwerpse restaurants kunnen dat als geen ander. 

Camion

Hartsvriendinnen Camille en Boqion delen een gemeenschappelijke liefde voor de plantaardige keuken. Naar analogie van hun voornamen ontstond Camion, een gezellige hotspot waar een heerlijke lunch, food sharing en lekkere natuurwijntjes centraal staan. De menukaart staat vol met lokale en seizoensgebonden producten en wordt regelmatig opgefrist. Van een frisse orzosalade tot gepimpte bruschetta: een aanrader voor wie houdt van de pure, gelukzalige keuken. 

Camion
Paleisstraat 7
2018 Antwerpen

 

Wild Project

In het hart van Antwerpen is Wild Project als sinds 2016 een gevestigde waarde. De Italiaanse-Zwitsere Caterina en Chiara Ravano ontwikkelde een concept met smaakvolle tapas vol met diepgaande smaken. De menukaart volgt de seizoenen en zit steeds vol verrassingen. Probeer zeker de geroosterde aubergine met koffie en citroen, of trek je stoute schoenen aan en ga voor een trio van ajuin met champignons en tijm. 

Wild Project
Grote Pieter Potstraat 21
2000 Antwerpen 

Plant B

Deze charmante, organische koffiebar en lunchplek op de Oude Koornmarkt schoot in 2017 uit de startblokken en focust op een milieubewuste aanpak vol met verrassende smaken. Je kan er terecht voor een gelukzalig ontbijt, een . Probeer zeker de Chai Porridge of de can’t-fry-a-chicken, een veganistische kip sandwich vol gezonde ingrediënten. Je kan hier ook terecht voor glutenvrije tapas, panini’s of een klein aanbod warme maaltijden. 

Plant B
Oude Koornmarkt 64
2000 Antwerpen

De Broers van Julienne

Dit concept is in Antwerpen een absolute voortrekker op het gebied van de veganistische keuken. Je kan er elke dag genieten van versgemaakte quiche, desserts en andere lekkernijen. De porties zijn groot, maar licht op de maag, ideaal voor wie zonder problemen wil genieten van gezonde voeding, en dat al sinds 1994! Al dit lekkere comfort food is ook beschikbaar voor take-out, en af en toe kan je in de vestiging op de Ijzerenwaag ook terecht voor een leuke workshop. 

De Broers van Julienne
Ijzerenwaag 4 / Kasteelpleinstraat 45-47
2000 Antwerpen

Je zou ook graag