Donderslag bij heldere hemel: Tweesterrensrestaurant sluit de deuren

Sterrenjagers die nog willen genieten van de gastronomische ervaring van Bartholomeus, zullen zich moeten haasten. Het tweesterrenrestaurant sluit over enkele weken de deuren, zo lezen we op de facebookpagina van het restaurant.

Weinigen zullen het nieuws hebben zien aankomen, maar chef Bart Desmidt kondigt op de Facebookpagina de sluiting van Bartholomeus aan, het tweesterrenrestaurant op de zeedijk in Knokke.

Einde van een mooi avontuur

Op 16 december worden de laatste bordjes opgediend en daarmee komt dan een einde aan een avontuur dat 25 jaar geduurd heeft. In die periode groeide Bartholomeus uit tot het vlaggenschip van de gastronomie in Knokke. Het restaurant sluit af met een mooie 18/20 in GM en twee sterren. De eerste kreeg het restaurant in 2001, de tweede 5 jaar geleden in 2014.

Bart Desmidt, 49, is een autodidact en trok in zijn keuken uitgesproken de kaart van de eigen terroir en merroir.

En vanwaar de beslissing? “Wij willen terug naar de essentie van het koken”, verklaart de chef op facebook. Product, pure smaken en eenvoud van bereidingen zullen centraal staan in de nieuwe formule.

Nieuw avontuur

Waarmee hij meteen ook aangeeft dat het verhaal aan de zeedijk niet ten einde is, integendeel. Bart en zijn vrouw Sandra en hun rechterhand Philip Vandamme zullen ergens in 2020 een nieuwe start maken, onder dezelfde naam en in hetzelfde pand.

Daarin zal gekookt worden voor een beperkt publiek van 15 gasten in een open keuken.

Nog tot 16 december:
Bartholomeus, Zeedijk Heist 267 - 8301 Knokke - Tel. 050/ 51 75 76 - www.restaurantbartholomeus.be - Gesloten op dinsdag, woensdag en donderdag

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer