Duifje met snijboontjes en kwartelei

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 duifjes
  • 2 sjalotjes
  • 4 kwarteleitjes
  • Snijbonen
  • Kippenbouillon
  • Peter & zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij en blancheer de snijboontjes in licht gezouten water. Verfris, laat uitlekken en houd apart.
  2. Brand de duifjes even af om eventuele haartjes en donsjes weg te krijgen. Verwarm de oven alvast voor op 180 °C. Pareer de duifjes zoals uitgelegd in de reportage en kruid ze aan de binnenkant af met peper en zout.
  3. Kleur de duifjes aan alle kanten in arachideolie in een schotel of pan die ook geschikt is voor de oven.
  4. Giet de olie af, doe er de parures en de ingewanden bij en plaats in de oven. Arroseer regelmatig. Neem 10 minuten als richttijd voor de garing, maar de precieze gaartijd is van verschillende factoren afhankelijk. Check door met een vork in het dikste deel van de borst te prikken (bij het vleugeltje): is het sap rood in plaats van licht rose, dan mag het duifje even terug in de oven.
  5. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten op een warme plaats.
  6. Maak terwijl de duifjes rusten de saus: giet de boter af, en bevochtig de rest met kippenbouillon. Voeg een mespuntje tomatenpuree toe en laat sudderen.
  7. Versnijd de duif. Zet de boutjes, die meer tijd nodig hebben om te garen, indien nodig nog even op in een pannetje.
  8. Zeef de saus en monteer met wat boter. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Warm de snijboontjes op in boter met wat gesnipperde sjalot. Serveer met een gebakken kwarteleitje en (desnoods) een gekookt aardappeltje.
Michelin Klassieke keuken Duif

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties