Culinaire Ambiance: Februari 2018

Geef je ogen de kost!

Gelukkig. Het zit erop. Die eindeloze nieuwjaarsrecepties, bedoel ik. En dan vooral de schier onbeperkte stroom van weinig sprankelende cava en niet-krokante toastjes. Nee, de ene receptie is duidelijk de andere niet. Begrijp me niet verkeerd. Af en toe werd ik zeker verrast door een lekkernij of twee, en toch was er maar één zaak waar ik écht naar uitkeek: dit nieuwe nummer van Culinaire Ambiance.

Als trouwe lezer heb je het vast al gemerkt: het magazine zit in een nieuw jasje. Want net als lekker eten staat of valt een magazine met een aantrekkelijke presentatie. Op dat vlak is lezen net als culinair genieten: wat er goed uitziet, smaakt altijd beter. Sta me daarom even toe de pluim op onze eigen hoed te steken. Ja, Culinaire Ambiance ziet er verdomd goed uit. En blijft bovendien gevuld met allerlei lekkers. Want ook al is het design nieuw: klassiekers houden we graag in eer.

Noblesse oblige. Peter Goossens vertelt over de verrassingen die yuzu kan bieden. Wout Bru toont je heerlijke bereidingen met fazant, oester en coquilles. En Guy Van Cauteren denkt met heimwee aan de Riz condé van zijn Franse ambassadeur.

Toch is er in deze 33ste jaargang – een porfieren jubileum, zowaar – meer aan de hand dan louter een nieuwe schikking. Meer dan ooit nemen we je als kok, hobbyhok of puur genieter van gastronomische smaken mee op een trip vol inspiratie. Door de geheimen van de barbecue bloot te leggen met de mannen van Black Smoke bijvoorbeeld. Door samen met 24 jonge Belgische aspirant-koks de wereld van de beau monde en haute finance te verkennen in Davos. Of door je een unieke inkijk te gunnen in het trainingscentrum waar Belgische chefs zich bijscholen tot wereldtoppers. Je leest het en je ziet het vooral: Culinaire Ambiance is helemaal klaar voor een jaar vol gastronomie, culinair genot en verrassende ontdekkingen.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag