Culinaire Ambiance: Februari 2019

Culinaire Chocolade

Een Culinaire Ambiance met enkele fijne exclusiefjes. Niet omdat we het beste opspaarden voor het eerste nummer van 2019, wel omdat Viki Geunes net nu besliste om zijn messen te scherpen voor een overheerlijke zwezerik met knolselder, Japanse andoorn en misomosterd (pagina 92). En omdat het Belgische Young Chefs Team zich maar wat enthousiast toont om de gerechten waarmee ze zich lieten opmerken tijdens de Bocuse d’Or-finale in Lyon te delen met de Culinaire Ambiance-lezers (pagina 26). Francesca Sterckx (pagina 58) pakt het in haar Mistinguett dan weer lekker traditioneel aan en ook onze eigenste NostalGuy (pagina 78) is zijn geweldig authentieke zelve.

Maar de meest verrassende gerechten komen dit keer van de Belgische bean to bar-bende die zich rond chocoladegrootmeester Pierre Marcolini verzamelde. Er is zelfs een heus charter mee gemoeid. En wel eentje dat de chocolade een tikje minder Belgisch maakt. Waar dat goed voor is, leest u op pagina 8. Wie chocolade zegt, denkt misschien meteen ook aan thee. Of kent u een fijner gevoel dan die chocoladefilm op tong en lippen wegspoelen met een perfect op temperatuur zijnde Earl Grey? Wij zien in de wintermaanden alvast het ideale moment om enkele wistjedatjes over thee op een rijtje te zetten. (pagina 20)

Oh, en viel het u ook op dat meer mensen dan ooit de feestdagen opluisterden met een heerlijke Holstein of succulente Simmental? We eten dan misschien wel minder vlees dan vroeger, maar daar staat tegenover dat we vlees van steeds betere kwaliteit eten. En dat is, vaker wel dan niet, dry-aged meat. Een trend die zich zowel om ecologische als culinaire redenen zal doorzetten. En daar weten zowel Mike Vlasman van De Peerdestal als Hendrik Dierendonck van Carcasse alles van. (pagina 36) Wie dan weer meer te weten wil komen over wilde kruiden en planten, voelt vast wel wat voor de wildplukwandeling die we samen met Les Odettes deden. Initiatiefneemster Natalie Schrauwen topte het geheel dan ook nog eens af met enkele wilde gerechten. (pagina 116)

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag