Culinaire Ambiance: Februari 2020

Bewust Eten

Aangenaam. Vergeef me dat ik als nieuwe redactiecoördinator meteen met een platitude kom aandraven. Ik eet graag. Maar écht graag. Ik weet eigenlijk van geen ophouden. Laat niets in mijn buurt liggen of ik speel het met een gelouterde trefzekerheid naar binnen. De aanblik van een bord dat niet volledig leeg is? Horror, heibel, hartzeer!

Nee, dan liever maagpijn in de plaats – als Bourgondisch devies kan dat tellen, toch? Helaas houdt de dokter er een andere visie op na. “Rantsoeneren”, luidt het. Ach, misschien heeft ze wel gelijk. Misschien moet ik het maar eens proberen. Al was het maar om al die grapjassen lik op stuk te geven: “Ah, je werkt bij Culinaire Ambiance? Allee, dit is de laatste keer dat we je slank zullen zien dan!”

Bewuster eten, dus. In mijn geval betekent dat minder weelderige porties. Maar het kan van alles betekenen, met veel belangrijkere consequenties. Daar getuigt dit magazine van. Lees onder meer welke impact de opkomst van laboratoriumvlees op onze carnivoorsmentaliteit heeft. Of waarom we er goed aan doen om avocado van zijn piëdestal te halen.

Hoe het komt dat er op het Japanse eiland Okinawa zoveel eeuwelingen rondlopen? Ook dat onthullen we. Dat het loont om af en toe eens te ontgiften, proberen initiatieven als Tournée Minérale ons al even duidelijk te maken. De mocktails en detoxbrouwsels die we jullie voorschotelen in dit nummer zijn alvast een zetje in de goede richting. Schol!

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag