FOTOSPECIAL: L.E.S.S. by Hertog Jan*** opent vandaag de deuren

Vandaag, maandag 11 maart, gaat L.E.S.S. by Hertog Jan*** open, de all-day eatery van het succesrijke horecaduo in het centrum van Brugge. Neem samen met ons een kijkje naar het interieur én enkele gerechten in deze uitgebreide fotoreeks.

De term “all-day eatery” dekt de lading van waar het in L.E.S.S. by Hertog Jan*** om draait. Je kunt hier heel de dag terecht voor grote en kleine (sharing) gerechten, aangepast aan het ritme van de dag. Het keukenteam staat onder de dagdagelijkse leiding van chef Ruige Vermeire.

WERELDKEUKEN

De gerechten zijn geïnspireerd op smaken vanuit de hele wereld. Op de kaart vind je dingen die Gert thuis eet met vrienden en familie. Dat gaat van een Marrakech burger over ceviche uit Peru tot dimsum uit Hongkong.

Joachim zorgt voor een uitgelezen selectie wijnen en bieren. Daarbij verlaat hij de platgetreden paden en presenteert nieuwe ontdekkingen uit de hele wereld.

INRICHTING

Voor de inrichting van de zaak gingen Gert en Joachim gingen in zee met Tommy Van den Brandt van Another Office. Van den Brandt creëerde een brutalistisch interieur met warme materialen. Denk aan doorleefde houten tafels, getextureerde muren, een nubucklederen zitbank en geraffineerd textiel door textielontwerpster Nathalie Van der Massen.

Blikvangers in de ruimte zijn zeker en vast de ossenbloedkleurige cementvloer en de low seating keukentoog met plaats voor 17 personen. Daar hoort ook de chunky lederen zitbank bij. Die zou je eerder verwachten in een zitkamer dan aan een eettafel.

De ‘TBA chair’ werd exclusief voor L.E.S.S. terug in productie gebracht. Die iconische stoel werd in 1959 ontworpen door de Belgische ontwerper Christophe Gevers.

(Foto’s: Senne Van der Ven)

L.E.S.S. by Hertog Jan*** – ‘t Zand 21 – 8000 Brugge – www.l-e-s-s.be/nl/ – Gesloten op zondag en woensdag

Je zou ook graag