Gault & Millau maakt chocolatiers van het jaar bekend

Maandagavond, 30 september, is de nieuwe editie van de Gault & Millau chocoladegids uitgekomen. Ondertussen de vierde al. Samen met de voorstelling van de nieuwe gids, werden ook drie chocolatiers van het jaar bekroond.

Geen quoteringen, geen koksmutsen of eender welke andere aanduiding om een rangschikking te maken. Als het op de chocoladegids van Gault & Millau aankomt, sta je erin of je staat er niet in. De redactie van de gids is niet te beroerd om toe te geven dat ze het chocoladelandschap nog niet volledig in kaart heeft kunnen brengen. Daarvoor zijn er immers té veel steengoede, ambachtelijke chocolaterieën. En er komen er elk jaar nieuwe bij.

NIET EXHAUSTIEF

Daarmee is de lijst ook niet exhaustief, maar de zaken die de lijst wél gehaald hebben, zijn hun plaats dubbel en dik waard. Ze hebben zich immers moeten bewijzen in strenge degustaties.

De gids telt 68 pagina’s en daarin staan 88 chocolatiers opgenomen – 20 meer dan vorig jaar – die in totaal goed zijn voor 130 adresjes in België en het Groothertogdom.

AMBIANCE CLUB GOED VERTEGENWOORDIGD

Het doet ons alvast plezier dat onze Ambiance Clubleden goed vertegenwoordigd zijn in de lijst. Bittersweet uit Leuven, Centho uit Kampenhout en Duisburg, DelRey uit Antwerpen, Marijn Coertjens uit Gent en The Cacao Project uit Mechelen staan mooi in de lijst te pronken. Proficiat!

Bij de lancering van de nieuwe chocoladegids hoort ook de verkiezing van de Chocolatier of The Year, een award die wordt uitgereikt in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

 

In Vlaanderen ging de award naar Joost Arijs uit Gent. In Brussel mocht Jérôme Grimonpon het gevelplaatje mee naar huis nemen. In Wallonië mag Ariqua Denis zich een jaar lang Chocolatier of the Year noemen.

Chocolatiers 2020 telt 68 pagina’s en kost 9,95€, online te bestellen via shop.gaultmillau.be

Chocolatier Gault & millau Joost arijs Ambachtelijke chocolade Chocolatier of the year Ariqua denis Jerome grimonpon

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer