GaultMillau stelt chocoladegids voor: Dit zijn de 3 chocolatiers van het jaar

Gisteren, dinsdag 9 oktober, heeft GaultMillau voor de derde keer z’n gids voor de beste chocolatiers in België en Luxemburg voorgesteld. Het was vooral uitkijken naar wie in Vlaanderen, Wallonië en Brussel zou worden uitgeroepen tot chocolatier van het jaar.

Het is overigens de eerste keer dat ook Luxemburg mee werd opgenomen in het overzicht. In totaal bezochten de inspecteurs van GaultMillau liefst 140 producenten, waarvan er 73 goed werden bevonden om in de gids te staan.

Omdat een aantal van hen meerdere vestigingen telt, brengt dit het aantaml adressen in de gids op 120 – ruim 25 meer dan toen GM voor het eerst een speciale editie voor chocolatiers uitbracht.

Het was vooral uitkijken naar wie zou worden uitgeroepen tot Chocolatier of the Year in respectievelijk Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

In Vlaanderen was de eer weggelegd voor ZUUT in Leuven. In Brussel ging de award naar FREDERIC BLONDEEL en in Wallonië mag SIGOJI in Ciney zich een jaar lang de beste chocolatier noemen.

De gids telt 52 pagina’s en kost €9,95; te bestellen op shop.gaultmillau.be . De volledige selectie is ook online te bekijken, door hier te klikken.

(Tekst: Raf De Mot)

Je zou ook graag