Gebakken langoustine met gazpacho, tomaat en lavasolie

NorthSeaChefs dragen vakmanschap, verantwoordelijkheids-gevoel, passie en liefde voor koken hoog in het vaandel. Dat zij de voorkeur geven aan vis die op verantwoorde wijze gevangen wordt, is niet meer dan logisch. Dit keer gaat Filip Claeys (De Jonkman, Brugge) aan de slag met gebakken langoustine.

Foto: Frank Croes

BENODIGDHEDEN:

  • 4 langoustines
  • 4 st tomaat
  • ½ komkommer
  • 1 ui
  • 2teentjes look
  • 1 paprika
  • 1/8 watermeloen
  • 50 g olijfolie
  • Bosje lavas
  • 200 g maïsolie
  • 12 mini kerstomaat
  • 8 stuks lavaswortel

BEREIDINGSWIJZE:

Trek de kop van de staart en pel de langoustines. Verwijder het darmkanaal en kruidt met peper en zout. Bak aan op de plancha met maïsolie.

Schil de komkommer en de watermeloen en snij in gelijke stukjes. Versnijd de paprika en verwijder de pitjes, snij in gelijke stukjes. Pel de ui, look en snij in gelijke stukjes. Versnijdt de tomaten in gelijke stukken. Neem de keukenrobot en doe er alle groenten in. Mix tot een gladde massa en voeg er de olijfolie aan toe. Kruid af met peper en zout.

Mix de olie met de lavas. Laat opkoken en passeer door een fijne
zeef.

Kruis de tomaatjes in en kook deze kort gedurende 10 seconden
in kokend water. Schrik af in ijswater en verwijder de pel. Maak aan
met peper, zout en olijfolie.

Was de worteltjes tot ze zandvrij zijn. Frituur de wortels op 150 °C.
Leg op vetvrij paper en kruiden met zout

Plaats de gebakken langoustine aan de linkerkant van het bord en schik de tomaatjes er mooi naast. Werk af met gefrituurde lava

Zie ook dit heerlijke recept met langoustine.

Filip claeys Langoustines Gazpacho Northseachefs North sea chef Tomaat en lavasolie Glutenvrij Herfst Lente Zomer Voorgerecht Hoofdgerecht Lunch Belgisch Vis

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties