Gefrituurde noordzeegarnalen

Door Guy Van Cauteren

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 400 g ongepelde grijze jumbogarnalen
  • Witte bloem
  • 300 ml melk
  • Peterselie
  • Fijn zeezout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Frituur vooraf wat peterseliepluksel
  2. Zeef de garnalen en dompel ze onder in de melk
  3. Laat ze kort uitlekken en haal ze door de bloem
  4. Schud de overtollige bloem af in een zeef.
  5. Frituur de garnalen tot ze knapperig bruin zijn
  6. Laat de garnalen kort uitlekken op absorberend keukenpapier
  7. Bestrooi met fijn zeezout en de peterseliepluksels en serveer zo warm/snel mogelijk
Garnalen Noordzeegarnalen Nostalguy Zeevruchten Herfst Winter Bijgerecht Hapje Belgisch Vis

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer