Gegrilde octopus met avocado, waterkers en radijs

Wat was er eerst: de vis of de dis? Het antwoord op die vraag vind je niet in Keerbergen. Lekkere vis wel. Bij VIS & DIS gaan viswinkel en restaurant hand in hand. Met een zogenaamd levende kaart op het ritme van de golven en de seizoenen. “Mensen stimuleren en verrassen met onbekende vissoorten, daar gaan we voor.” Vandaag gaan we aan de slag met gegrilde octopus met avocado, waterkers en radijs. Probeer het recept en geniet van je creatie.

© Hanne Joosen

BENODIGDHEDEN:

  • Octopus
  • Look
  • Chili
  • Komijn & paprikapoeder
  • Avocado
  • Limoen
  • Koriander
  • Verse mayonaise
  • Waterkers
  • Radijs
  • Kroepoek

BEREIDINGSWIJZE:

Marineer de octopus gedurende 12 uur in look, chili, komijn & paprikapoeder.

Gaar de octopus (in vacuüm zak) gedurende 8 uur op 77 °C. Of stoof de octopus gedurende een tot anderhalf uur in zijn eigen vocht. Laat de octopus vervolgens afkoelen in zijn eigen vocht. Plet het vruchtvlees van de avocado en voeg er limoen, koriander, chili en komijnpoeder aan toe.

Voeg aan de verse mayonaise chilipoeder en look toe. Grill de octopus en dresseer de guacamole op het bord.

Werk af met de gegrilde octopus, chili mayonaise, schijfjes radijs, waterkers en kroepoek.

Avocado Octopus Vis&dis Herfst Lente Zomer Voorgerecht Hoofdgerecht Lunch Vis

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties