Gegrilde slaharten met Fourme d’Ambert-karnemelkdressing

Door Matthias Jacobs en Vadim Vesters

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • Voor de slaharten
    • 4 slaharten
    • Enkele sneetjes pancetta
    • ½ rode ui in brunoise gesneden
    • ½ tomaat in brunoise gesneden
    • Koriander (fijngehakt)
  • Voor de dressing
    • 300 g fourme d’Ambert
    • 20 karnemelk
    • 300 g mayonaise
    • 50 g zure room

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Droog de pancetta 8 uur lang in de oven, aan 65°C. Brokkel de pancetta, maar niet te fijn.
  2. Meng de fourme d’Ambert, karnemelk, mayonaise en zure room tot een frisse dressing
  3. Snij de slaharten in de lengterichting doormidden en gril ze op de snijkant
  4. Strijk een laag dressing over de gegrilde zijde van de slaharten en werk af met de snippers van ui en tomaat, de fijngehakte koriander en de gedroogde en verbrokkelde pancetta.
Glutenvrij Herfst Lente Zomer Winter Lunch Brunch Bijgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties