Gelakte aubergine met Griekse yoghurt en pinda

Door Seppe Nobels

BENODIGDHEDEN:

Voor 1 persoon:

  • 4 aubergines
  • 4 tomaten
  • 7 lookolie
  • 4 hoisin
  • 4 sojasaus
  • 1 honing
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 100 g gezouten pinda’s
  • 10 Griekse yoghurt
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Bonenkruid
  • Bloesems of takken van dille
  • Peper en fleur de sel

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Prik met een vork gaatjes in de aubergine en besprenkel met 3 el lookolie. Laat 30 minuten garen in een op 200° voorverwarmde oven.
  2. Meng de hoisin met de resterende lookolie, honing en sojasaus.
  3. Snij de aubergines in de lengterichting in twee en smeer de snijkanten in met de lak.
  4. Halveer de tomaten en besprenkel ze met fleur de sel, peper en de kruiden.
  5. Plaats tomaten en aubergines 5 minuten onder een hete ovengril.
  6. Werk af met de zeste van limoen en citroen, de Griekse yoghurt, pindanoten en verse kruiden.
Gezond Vegetarisch Herfst Lente Zomer Winter Voorgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties