Gerookte auberginekaviaar met pico de gallo, munt, zure room en amandel

Door Matthias Jacobs en Vadim Vesters

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • Voor de auberginekaviaar
    • 6 aubergines
    • 1 teentje look
    • 25 g balsamicocrème
    • 10 g limoensap
    • 15 g honing
    • 3 blaadjes rozemarijn, fijn gehakt
    • Gerookt zout
    • Zwarte peper
  • Voor de pico de gallo
    • 2 tomaten
    • 4 milde groene pepers
    • 1 rode ui
    • ½ bussel koriander
    • Cayennepeper
    • Zout
    • 2 olijfolie extra vièrge
  • Voor de muntolie
    • 300 g druivenpitolie
    • 200 g verse munt
  • Voor de afwerking
    • 20 g zure room
    • 5 g geroosterde amandelen

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Maak muntolie: voeg de munt bij de druivenpitolie, laat 10 minuten mixen en passeer door de neteldoek.
  2. Prik enkele gaatjes in de aubergines en gaar ze in de oven of rook ze op de barbecue – 45 minuten bij 75°.
  3. Snij de aubergines in lengterichting door en schraap het vruchtvlees eruit. Voeg de look, limoensap, honing, balsamicocrème, rozemarijn en peper en zout toe, en mix alles tot een gladde massa.
  4. Maak een frisse salsa door de ingrediënten van de pico de gallo te mengen.
  5. Dresseer zoals op de foto.
Gezond Glutenvrij Vegetarisch Herfst Lente Zomer Winter Lunch Brunch Bijgerecht

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties