Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen langverwacht nieuw restaurant

Nu woensdag 23 oktober, overmorgen dus, is het zover. Dan gaat het langverwachte nieuwe project van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens definitief van start. In Bar Bulot by Hertog Jan*** brengt het horecaduo een ode aan de klassieke Frans-Belgische brasseriekeuken.

Eigenlijk gaat het om een doorstart. Deze zomer waren Joachim Boudens en Gert De Mangeleer al van start gegaan met Bar Bulot by Hertog Jan*** op de Torhoutsesteenweg. Je weet wel, de oorspronkelijke locatie van Hertog Jan voor de verhuis naar de hoeve. In feite ging het om een zomerpop-up, gefocust op seafood, om zo de periode te overbruggen naar de opening van hun échte nieuwe project rond een hoogstaande Frans-Belgische brasseriekeuken.

NIEUWE BEDRIJFSFILOSOFIE

Die nog op te starten brasserie kaderde in de nieuwe bedrijfsfilosofie van het succesrijke horecaduo. Namelijk onder de merknaam by Hertog Jan*** nieuwe projecten opstarten waarin jarenlange medewerkers dan erg veel verantwoordelijkheid zouden krijgen.

Voor L.E.S.S. was dat bijvoorbeeld Ruige Vermeire, voor Bar Bulot by Hertog Jan*** zijn dat chef Pieter Lefevere en gastheer Maxime Depreitere, respectievelijk links en rechts op de foto.

Gert en Joachim hadden nog geen naam voor die nieuwe brasserie. Maar omdat Bar Bulot, de pop-up, zodanig goed draaide, werd beslist die naam meteen te behouden. Wel werd het concept van de zomerpop-up omgeleid naar het brasserieproject. Het interieur werd volledig aangepast en naast de seafood staan er ook vleesklassiekers op de kaart.

Want dat is waar het in Bar Bulot om draait: een à la carte restaurant/brasserie, met klassiekers uit de Frans-Belgische keuken. Verwacht dus een perfect gebakken tournedos au poivre, een oer-Belgische tomaat-garnaal, paling-in-t’-groen, gebakken zeetong, zeevruchten…

Foto’s Kris Vlegels

Bar Bulot by Hertog Jan***, Torhoutsesteenweg 479 – 8200 Brugge – Tel. 0494 86 84 84 – Gesloten op zondag en maandag

Je zou ook graag