Gloednieuwe hotspot Bar Cava brengt de Spaanse zomer naar Antwerpen

Het werd geen feest zoals gepland: op 17 maart zou de gloednieuwe Antwerpse hotspot Bar Cava de deuren opengooien, maar door de huidige omstandigheden werd dit noodgedwongen uitgesteld. Sinds 25 april is de gezellige cava- en pintxos bar echter wel open voor take-away, en daar is bezieler Susannah Vander Eecken zeer tevreden mee: “Ik wil het gevoel van dat lange, zomerse tafelen tot bij onze klanten brengen.”

Een lekker glas cava in combinatie met een aanbod aan zuiders geïnspireerde tapas: Susannah Vander Eecken verloor haar hart aan Spanje, en besliste dit jaar om daar in Antwerpen mee aan de slag te gaan. “Ik heb 7 jaar geleden een tijdje in Barcelona gewoond. Daar ontdekte ik de talloze pintxos bars en de levendige cava cultuur. Toen ik tijdens mijn studies ook een periode in Madrid ging wonen, was dat nog maar eens een bevestiging dat dit concept me op het lijf staat geschreven.” 

Zuiderse beleving

De combinatie tussen cava, traditionele tapas en pintxos vat de Spaanse eetcultuur goed samen. “Pintxos zijn afkomstig uit het noorden van Spanje, waar ze dit typische hapje van brood met allerlei smaakvolle ingrediënten echt zien als een deel van de cultuur en de samenleving. De cava is dan weer wereldberoemd in Barcelona. In de talloze ‘Xampanyerias’ zit je aan de toog op een hoge barkruk en drink je cava aan schappelijke prijzen. Zelf ben ik toch maar voor zitplaatsen gegaan, maar de beleving blijft hetzelfde.”

Vander Eecken houdt van producten met een verhaal en daar zet ze dan ook volop op in: “De cava en wijn komt van Vinatera: een Spaanse leverancier die elk jaar persoonlijk bij de lokale wijnboeren inkoopt. Dit zijn meestal kleine familiebedrijven. De samenwerking met de lokale handelaars geeft me een erg fijn gevoel.”

Bar Cava
Troonplaats 3
2000 Antwerpen

 

Je zou ook graag