Hartige taart met gerookte vis

BENODIGDHEDEN:

  • 200 g verse spinazie, geblancheerd
  •  225 g gerookte vis (schelvis, forel, makreel)
  •  1 kruimeldeeg
  •  1 groot ei
  •  80 ml room
  •  60 ml melk
  •  1 tsp mierikswortelpuree
  •  2 tbsp geraspte kaas
  •  Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Doe het kruimeldeeg in een taartvorm met een diameter van 20 cm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bak het deeg blind in een voorverwarmde oven van 180°C.
  2. Maak intussen de vulling. Snij de gerookte vis in stukken. Verwijder eventueel vel en graten. Hak de geblancheerde spinazie ook grof.
  3. Doe de room, melk, mierikswortelpuree, 1 el geraspte kaas en het ei in een kom. Kruid met peper en zout. Klop dit op tot een homogeen mengsel. Roer er dan de spinazie en vis door.
  4. Eens het deeg gebakken is, laat het even afkoelen en giet er dan de vulling in. Zorg dat de vis en spinach mooi verdeeld zijn over de taart. Kruid extra met peper en zout. Eindig met de rest van de geraspte kaas.
  5. Bak de taart 30 minuten in de hete oven. Serveer ze lauwwarm of koud als voorgerecht.
Herfst Lente Zomer Winter Hoofdgerecht Lunch Brunch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties