Hier bestel je de beste Sinterklaas chocolade in Antwerpen

De feestmaand december wordt traditiegetrouw ingezet met een portie heerlijke chocolade ter gelegenheid van Sinterklaas. Het is dus weer bijna tijd voor het favoriete moment van menig chocoholic. Geen chocolatier of bakker waar je voorbij kan wandelen zonder dat de mooiste chocoladecreaties je vanuit de etalage naar binnen proberen lokken, maar waar bestel je nu de beste Sinterklaas chocolade? We zetten drie Antwerpse adresjes op een rijtje.

The Chocolate Line 

The Chocolate Line werd in 2004 opgenomen in de Michelingids. Dat de kwaliteit hier goed is, daar kan je dus zeker van zijn. Deze ambachtelijke chocolaterie werd daarnaast zowel in de nationale als in de internationale pers al meermaals tot beste chocolaterie uitgeroepen. Ter gelegenheid van Sinterklaas kan je een eigen Sint box bestellen met daarin niet alleen chocolade van topkwaliteit, maar ook nog ander lekkers zoals marsepeinpatatjes.

Waar? Meir 50, 2000 Antwerpen

Delrey

Al meer dan 60 jaar vervult Delrey vele chocoladedromen, zo ook de dromen van wie zoet is geweest. Van hier tot in Japan lust iedereen maar al te graag een chocolaatje van chocolatier Bernard Proot, en ook Gault&Millau is fan. Dit jaar is er de keuze uit een hele Sinterklaascollectie, van de schoen van de Sint tot een volledige cadeauzak vol zoetigheden. Hier buitengaan zonder alles te willen proeven, is een uitdaging.

Waar? Appelmansstraat 5, 2018 Antwerpen

Chocolatier Goossens

In 1971 creëerde Renée Goossens van Chocolatier Goossens het Antwerpse handje omhuld door chocolade en gevuld met marsepein en Elixir d’Anvers. In 2007 publiceerde hij zelfs zijn eigen ‘Chocolade codex’. Vandaag maakt zoon Erik Goossens nog steeds chocoladepareltjes. Eén van die pareltjes is een volledig gevulde collectie container ter ere van de Sint, die je hier kan bestellen.

Waar? Isabellalei 6, 2018 Antwerpen

Je zou ook graag