Hier eet je de lekkerste croissants van Antwerpen

De geur van een verse croissant is het beste bewijs dat good food instant voor een good mood zorgt. Zeg nu zelf, wiens hart gaat niet sneller kloppen van de gedachte aan een krokante croissant? Speciaal voor jou zetten we vijf Antwerpse adresjes op een rijtje waar je de beste croissants proeft. Bon appétit!

Hoe je helemaal zelf croissants kan maken, vertelden we je hier. Nu je dat recept misschien al eens uitprobeerde, hebben we een nieuwe gezellige weekendactiviteit voor jou: een wandeling door de stad met haltes lang de volgende vijf bakkers. De beste croissants van ’t stad? Die vragen erom uitvoerig getest en vergeleken te worden.

Dellafaille

Bakkerij Dellafaille is een gevestigde waarde in Antwerpen waar geen enkele Antwerpenaar aan kan weerstaan. Al sinds 1938 staat de bakkerij garant voor kwaliteit en originaliteit. Van verse koffiekoeken met overheerlijke pudding tot de lekkerste croissants: je wil het liefst de hele winkel mee naar huis nemen. Je vindt Dellafaille terug op verschillende locaties in Antwerpen. Op het hippe zuid aan de kaaien of in een klein, gezellig havenhuisje op het Eilandje. Bovendien is er goed nieuws voor wie niet in het centrum van ’t stad woont; Dellafaille heeft ook vestigingen in Schoten en in Schilde.

Waar? Museumstraat 2, 2000 Antwerpen

Bakkerij Goossens

Wie in het weekend langs de Korte Gasthuisstraat aan de Wilde Zee in Antwerpen passeert, kan meteen spotten waar bakkerij Goossens is door de lange rij mensen die er staat aan te schuiven. Al sinds 1884 is de bakkerij een ware referentie in Antwerpen, met vandaag al de vierde generatie die jouw deeg kneedt tot de lekkerste gebakjes. Proef naast de croissants ook zeker eens hun ‘roggeverdommeke’ of un pain au chocolat om in de sfeer van Franse lekkernijen te blijven.

Waar? Korte Gasthuisstraat 31, 2000 Antwerpen

Domestic 

Domestic kom je vlakbij Bakkerij Goossens in het centrum tegen of in hartje Zurenborg. De traditionele bakkerij vloeit voort uit de vroegere restaurants Dôme en Dôme Sur Mer van Julien en Sophie Burlat. In 2016 besloten ze de restaurants over te laten, maar de bakkerij behielden ze. Domestic staat gelijk aan authentieke broden met dikke korsten, krokante baguettes en smeuïge croissants. Tip: wie graag op een extra manier van de croissants van Domestic geniet, kan er ook terecht voor een lekkere high-tea inclusief ander lekkers.

Waar? Lange Gasthuisstraat 5, 2000 Antwerpen

Bakker Aldo

Tussen het Antwerpse Zuid en Berchem lokt de geur van warme bakker Aldo je naar binnen. In deze bakkerij staat puurheid centraal en vind je huisgemaakt zuurdesembrood en een rijkelijk aanbod aan patisserie van hoog niveau. Oprichter Aldo Neri leerde de kneepjes – of kneedjes – van het vak eerder bij Domestic, maar besloot daarna zijn eigen zaak te openen. Ondertussen liet Aldo de zaak over, maar de hoge kwaliteit van producten blijft goed bewaard. Aanschuiven maar!

Waar? Lange Leemstraat 388, 2018 Antwerpen

Patisserie Lints

Buurtbewoners van het Mechelseplein weten dat ze bij Patisserie Lints moeten zijn voor een lekkere taart of een heerlijke croissant. Al weten mensen buiten Antwerpen dat zeker ook, aangezien ze wekelijks van ver komen om toch maar iets van Lints mee naar huis te kunnen nemen. Bovendien heeft Lints een handige webshop inclusief heerlijke foto’s erbij waarop je jouw bestelling vooraf al zorgvuldig kan uitkiezen.

Waar? Vleminckveld 68, 2000 Antwerpen

Je zou ook graag