Hier eet je de lekkerste frieten van Antwerpen

Als er iets is waar wij Belgen écht goed in zijn, dan zijn het frieten. We offeren ons op een zondagavond daarom ook maar al te graag op om een ‘frietje te steken’. Zie je door het grote aanbod het bos door de bomen niet meer? Geen paniek! Wij lijsten onze vijf favoriete frituren in Antwerpen op.

Frites Atelier

Frieten op sterrenniveau? Daarvoor moet je bij Frites Atelier zijn. Deze luxefrituur werd in het leven geroepen door de bekendste frietspecialist van de lage landen Sergio Herman. Wat kun je hier verwachten? Belgische frieten met een Hollands tintje, luxekroketten én heerlijke burgers. Open voor takeaway en delivery vanaf 12u.

Waar? Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

Fritkot Max

Fritkot Max is ondertussen een vast begrip in de wereld van frieten. Het is het oudste frietkot van ons land waar je nog steeds een traditioneel pakje friet kunt bestellen. Fritkot Max opende de deuren in 1842 op het Burchtplein in Antwerpen, maar moest – toen de Schelde rechtgetrokken werd – van locatie veranderen. De nieuwe vestiging? De Groenplaats, in de schaduw van de kathedraal. Heerlijk!

Waar? Groenplaats 12, 2000 Antwerpen

De Puntzak

De geheime tip van onze redactie: op een steenworp van het centrum vind je frituur De Puntzak. Misschien wel de lekkerste frieten van Antwerpen. We beloven je dat het de omweg waard is! Je vindt hier een uitgebreide keuze aan snacks, en voor degenen die écht veel honger hebben heeft De Puntzak frieten in een bucket. Wij kregen ze niet op, ga jij de uitdaging aan?

Waar? Haantjeslei 85, 2018 Antwerpen

Frituur Chips

Ben je een veganist en hopeloos op zoek naar een frietkot dat aan je wensen voldoet? En heb je stiekem wel eens zin in stoofvleessaus en bitterballen? Dan is frituur Chips iets voor jou. Naast de klassieke frituursnacks bieden de hippe uitbaters ook heel wat veganistische en vegetarische snacks, sauzen en burgers aan. De kers op de taart? Alles wordt in plantaardige olie gebakken, dé walhalla voor veganisten en vegetariërs!

Waar? Sint-Antoniusstraat 35, 2000 Antwerpen

Frituur Kattekwaad

Ben je op zoek naar de lekkerste kaaskroket van ’t stad? Frituur Kattekwaad is jouw adres! Gelegen op het hippe Zuid, is het als het ware een begrip geworden in Antwerpen en ver daarbuiten. Je wordt hier bediend met een glimlach door de enthousiaste medewerkers. Hou wel rekening dat de wachttijden kunnen oplopen tot één uur, maar het is het wachten meer dan waard.

Waar? Verbondstraat 112, 2000 Antwerpen

Je zou ook graag