Horeca-uitbaters over openingsweekend: 'Eindelijk terug pijnlijke voeten. Dat heb ik gemist.'

De horeca haalt opgelucht adem. Het aangename terrasjesweer zorgde voor een geslaagd openingsweekend. Wij vroegen de horeca-uitbaters hoe ze zich hierbij voelen. "Het was voor ons zeer aangenaam werken. We waren moe en hadden pijnlijke voeten, maar dat nemen we er graag bij."

Zaterdag toonde het stadscentrum van Antwerpen een grootse massa van wandelaars én volle terrassen. Zondag werd het niet kalmer, nergens nog plaats. Het is duidelijk: de horeca is weer open. Het openingsweekend was een goed begin voor de Vlaamse horeca, die afgelopen maandag onder strikte maatregelen de deuren weer mocht openen. Wij vroegen aan de uitbaters hoe zij het hebben ervaren.

Ignace De Savoye van Restaurant De Savoye

"Goed, maar het was een totale aanpassing. Klanten moeten wel geregeld aangespoord worden om de regels na te leven. Het is zwaar dat ik na 16 jaar mijn keukenmedewerkers heb moeten vervangen daar zij zelfstandigen geworden zijn. En iemand nieuw moeten opleiden."

Babs Barrezeele van Café 't Teugsje

"Wij hebben een super week achter de rug. 95% van de klanten voelt zich veilig en hebben genoten van het terras en vooral van de extra ruimte tussen de tafels. Wij zijn moe, de voeten doen pijn als nooit tevoren, maar we zijn dolgelukkig!"

Bina Snoeckx van Restaurant Sarriette

"Langzaam maar zeker komen we op gang. Ook veel aanvragen van mensen die nog even willen afwachten, maar alvast reserveren voor juli en augustus.
Al bij al een goede week."

Curd de Graeve van Sfeercafé stad Torhout 

"Wij zijn nog maar van vrijdagmorgen open, maar het was top. Iedereen was super blij dat ze terug een terrasje konden doen, allemaal hebben ze zich aan de regels gehouden en hebben ook het uur gerespecteerd. Het was voor ons zeer aangenaam werken. We waren wel moe en zeer pijne voeten maar dat nemen we er graag bij. Het was een top weekend met ons dorps café."

Bron: Unie Van De Belgische Horeca

Horeca Horeca-uitbaters Heropeningsweekend

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer