Horeca Vlaanderen roept op regel van 4 mensen aan 1 tafel te schrappen

Onder de huidige coronamaatregelen voor de horeca mag je in heel de provincie Antwerpen met slechts vier personen of één gezin op restaurant gaan. ‘Een economische bloedbad voor de Antwerpse restaurants en cafés’ volgens Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij vraagt gouverneur Cathy Berx om maatregelen te herzien.

“De maatregelen zijn duidelijk, maar totaal onlogisch”, concludeert Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, over de extra strenge maatregelen voor Antwerpse cafés en restaurants. “Ik mag met mijn vriendin mijn bubbel van vijf personen thuis ontvangen, maar niet met diezelfde groep op café of restaurant gaan, terwijl dat gisteren wel nog mocht.” De Caluwe vraagt om de maatregel terug te draaien en dezelfde aantallen te hanteren als in de rest van het land. 

Annulaties

Het regent annulaties in stad Antwerpen: vele groepen én toeristen haken af na de aankondigingen van de nieuwe maatregelen. Enkele bekende Antwerpse horecazaken overwegen om de komende weken niet meer open te gaan. Onder meer het Pomphuis, Grand Café Horta en het Zuiderterras gaan richting een vrijwillige lockdown. “Het heeft geen zin om een nog diepere put te graven”, klinkt het.

Horeca-uitbaters vinden dat nieuwe steunmaatregelen dringend nodig zijn. “Dit is gewoon een tweede lockdown, maar omdat het onuitgesproken is krijgen we geen extra steunmaatregelen. En daar maak ik mij als horeca-uitbater zorgen over”, vertelt Antwerpse uitbater en chef-kok Timothy Tynes van Atelier Maple.

Bron: VRT

Je zou ook graag